Els Bombers han atès 221 avisos des de l'inici del temporal a les comarques gironines

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat, ara per l'onatge

Els Bombers han atès 894 avisos relacionats amb el temporal des de l'inici de l'episodi, la mitjanit d'aquest dimarts. Amb tot, el cos d'emergències constata que la tempesta ha començat a remetre, i entre les dues del migdia i les sis de la tarda ha actuat en 68 incidents.
Per Regions d'Emergències, allà on ha calgut treballar més és a la Sud, amb 320 avisos, seguida de la Nord, amb 283, i de la de Girona, amb 221. A molta distància, les de Tarragona, amb 43, Lleida, amb 12, Centre, també amb 12, i Terres de l'Ebre, amb 3. Un cop passat el gruix del front de pluges, ara Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat pel fort onatge que afecta el litoral i que, segons les previsions, es mantindrà actiu fins demà.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que el fort onatge, amb onades superiors als 2,5 metres d’alçada i amb mar de fons de l’est, afectarà tot el litoral català fins demà a primera hora. L’episodi serà especialment intens a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. En aquest sentit, Protecció Civil recorda que cal mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.
 
L’SMC ha donat per finalitzada la situació de perill per intensitat de pluja, tot i que alerta que probablement seguirà plovent les properes hores sobretot a les comarques de Girona. En tot cas, no es preveu que la pluja arribi en aquest indret als llindars de perill.
 
Al llarg de l'episodi de pluges i fins avui, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.137 trucades que han generat 1.576 expedients.
 
La xarxa viària catalana ha sofert també les inclemències del temporal. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), a les sis de la tarda hi havia una vintena de vies afectades per inundacions i esllavissades, sobretot a la demarcació de Girona (20), però també a la de Barcelona (6) i a la de Tarragona (1).
 
Pel què fa a les incidències ferroviàries, a les línies de Rodalies R5, entre Olesa de Montserrat i Manresa, i a la R6, entre Piera i Igualada, els trajectes es fan per carretera per despreniments a la via.
 
Finalment cal destacar que 24 municipis han activat els plans d'actuació municipal per les pluges.