Tres empreses gironines ideen un equip autònom per desinfectar els carrers de manera "ràpida i senzilla"

Les empreses cediran una màquina als ajuntaments del Ripollès

'Disinfect-500' és el nou equip desinfectant industrial que han ideat les empreses Sodeca, Pideca i Asmitec per netejar i desinfectar de forma "ràpida i senzilla" mitjançant un procés de nebulització empès per aire.
En un comunicat, Sodeca explica que la màquina està dissenyada perquè es pugui transportar en remolcs, camions o carretons i obtenir una higiene optima "en llocs de difícil accés". D'aquesta manera, asseguren, s'obté un espai "net i desinfectat" en poc temps i s'estalvia en costos tant de mà d'obra com en líquids. Els fabricants han cedit un d'aquests equips als ajuntament de la comarca del Ripollès de manera solidària per ajudar a fer front a la crisi sanitària provocada per la covid-19.
 
Un cop s'acabi la pandèmia, l'equip de desinfecció tindrà altres utilitats com per exemple equipar-lo amb insecticides per a eliminar plagues, com les de les erugues del boix. El sistema de nebulització permet dispersar per l'aire els insecticides i arribar a racons poc accessibles en poc temps.