ERC de l'Escala proposa perdonar taxes als restauradors i traslladar a la tardor el màxim d'actes possibles

Els republicans aposten per replantejar l'estratègia de promoció de la vila marinera

El grup a l'oposició d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha proposat deixar exemptes les persones restauradores del pagament de l’impost d’ocupació de via pública en considerar que la temporada ha quedat "pràcticament perduda" i també volen coordinar de forma conjunta amb el teixit turístic una moratòria de la prohibició de fer obres durant els mesos d’estiu.

Els republicans consideren que els treballadors que ara s'han vist obligats a cessar la seva activitat han de poder treballar de seguida que la crisi del coronavirus acabi i així ho permeti. En aquest sentit també plantegen traslladar a la tardor tots els actes públics que sigui possible i que hagin estat anul·lats aquesta primavera i fer un esforç per aconseguir allargar la temporada als mesos d’octubre, novembre i desembre al municipi.

Des d'ERC entenen que aquesta situació els farà retornarà a un model de turisme de proximitat i caldrà replantejar les campanyes de promoció i comunicació, i dirigir-les a un públic proper i, majoritàriament, de segona residència. Aquesta petició toparia frontalment amb la decisió presa per la regidora de Turisme i Promoció Econòmica del consistori, Marta Rodeja, que enguany havia decidit donar l'esquena a la premsa local i va negar-se a rubricar cap contracte de publicitat amb El Gerió Digital amb qui el consistori mantenia una col·laboració des de feia 8 anys després de situar-se com el mitjà de proximitat de referència a la província de Girona.

Els independentistes consideren que també cal treballar coordinadament amb les administracions supramunicipals per iniciar campanyes de promoció conjuntes i reconduir la situació turística.

D'altra banda, el grup a l'oposició també creu la situació de superàvit en les arques municipals han de permetre el consistori a destinar el màxim en atendre les necessitats de totes aquelles famílies que s'han vist atrapades en una situació de pobresa fruit de la crisi sanitària. La demana d'ajudes en alimentació, entre d'altres, ha crescut un 30% a l'Escala des de la pandèmia de la covid-19.

És per tot això que ERC creu que caldrà refer "de forma consensuada" el pressupost aprovat del 2020 per a destinar els diners a aquestes prioritats.