Blanes identifica qui ha passat la Setmana Santa a les segones residències

La Policia Local ha controlat 704 vehicles i posat 30 multes

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha denunciat avui que malgrat les prohibicions de confinament per fer front al coronavirus moltes persones estan arribant a la població per ocupar les segones residències. Aquest fet s'ha pogut constatar a través de denúncies veïnals, les compres que realitzen als supermercats o bé amb l'increment de brossa que s'ha detectat durant la recollida de les escombraries.

És per tot això que des de l'ajuntament s'ha volgut donar un "toc d’atenció" i han muntat un extens dispositiu policial i logítstic que ha barrat tots els accessos viaris al municipi per impedir que ningú pugui entrar o sortir sense que se'ls comprovi la documentació.

Des del passat divendres, efectius de la Policia Local de Blanes i les Brigades Municipals han estat instal·lant obstacles pesants i barreres als camins de sorra dels voltants, així com als vials secundaris de sortida i entrada a la població. L’operatiu s’ha completat aquest matí amb la col·locació de les darreres tanques que barren el pas, i amb la posada en marxa dels controls policials.

704 vehicles identificats i 30 actes aixecades

L’operatiu estarà en marxa fins ben entrada la nit, quan es desmuntaran els controls coincidint amb la finalització de la Setmana Santa. A les cinc de la tarda d'avui els agents de la Policia Local de Blanes ja han identificat un total de 704 vehicles, i han imposat un total de 30 denúncies. A partir de les dues de la tarda l’afluència de vehicles ha minvat considerablement.

En l’operatiu d’avui la Policia Local de Blanes ha destinat un total de 23 agents. D’aquests, 14 han cobert el torn del matí, quan s’havia previst que hi hagués una major afluència de vehicles. Els nou agents restants estan cobrint el torn de tarda i fins la nit.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha acostat als punts de control per donar suport al dispositiu especial, així com per veure de primera mà com estava transcorrent la jornada. En aquest sentit, ha explicat: “Vist que ni els missatges institucionals de la Generalitat i el govern de l’estat, ni les peticions que s’han fet des de diversos col·lectius i estaments han funcionat, des de l’Ajuntament de Blanes hem entès que calia ser més contundents”.

El batlle s’ha adreçat especialment als veïns de segones residències i visitants que sovintegen la vila en general: “Volem que entenguin una cosa: ara mateix Blanes no és un lloc perquè vinguin. Ja arribarà el moment en què puguin tornar venir i gaudeixin amb nosaltres de Blanes. Però ara, si s’estimen el nostre poble, s’han de quedar a casa seva”.