Banyoles compra 300 testos ràpids de coronavirus per entregar als geriàtrics de la ciutat

La Policia Local ja ha sancionat més d'un centenar de veïns per trencar el confinament

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) va entregar ahir al Centre d’Atenció Primària de Banyoles300 tests de diagnòstic ràpid que es destinaran a les residències geriàtriques de la ciutat amb l’objectiu que aquestes proves es puguin fer als residents.

Els testos els ha comprat l’Ajuntament de Banyoles com a mesura d’urgència. El lliurament el va l'alcalde Miquel Noguer al doctor Moisès Costa, que des del CAP Banyoles coordina l’atenció mèdica a les residències de gent gran de la població.

Noguer ha explicat que, “des de l’inici d’aquesta crisi sanitària estem en contacte permanent amb les residències geriàtriques de Banyoles i amb el Centre d’Atenció Primària per donar-los suport en tot allò que hagin pogut necessitar amb l’objectiu de garantir el benestar tant dels residents com del personal que els atén”. A banda dels testos que l’Ajuntament ha comprat ara, també s’ha distribuït als geriàtrics, així com a les residències per a persones amb discapacitat i toxicomanies material sanitari que han donat empreses i entitats de la ciutat, mascaretes elaborades per voluntaris, així com altre material de protecció a través del Centre d’Atenció Primària.

A part d’aquesta compra de tests de diagnòstic ràpid que ha fet l’Ajuntament, es preveu que en els propers dies arribin més testos per part de la Generalitat i l’organisme Dipsalut de la Diputació de Girona.

D'altra banda des de l’inici de la crisi per la covid-19, l’Ajuntament de Banyoles també ha reforçat l’atenció als col·lectius més vulnerables, especialment de la gent gran que viu sola, trucant als majors de 70 anys que viuen sols i oferint suport psicològic a la gent gran que ho necessita. També s’han habilitat els serveis i recursos necessaris per tal que la gent gran pugui tenir accés als aliments, medicaments i altres béns i serveis essencials o per garantir el subministrament de productes de primera necessitat per a les persones que ho necessiten, així com el repartiment de les targetes per als alumnes que disposen de beques menjador.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, continua el pla de desinfecció dels espais i edificis públics, així com dels carrers amb més moviment de persones per evitar la possible propagació del virus. També s’ha reforçat la neteja i recollida a les àrees d’aportació de residus.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, els cossos policials han sancionat més d’un centenar de veïns de Banyoles per saltar-se la restricció de moviments establerta.

Noguer ha volgut recordar de nou a la ciutadania que “han de continuar restringint els moviments als estrictament imprescindibles” i ha afegit que “malgrat que el proper dimarts es puguin aixecar algunes mesures del confinament de caràcter laboral decretades pel govern de l’Estat, el confinament continua vigent”. “Ara més que mai és important que ens quedem tots a casa i només sortim per fer únicament allò que és necessari”, ha destacat Miquel Noguer i ha afegit que “continuem en una situació excepcional i hem d’actuar amb responsabilitat”.