Abertis diu que 2.500 vehicles han passat al matí sense pagar peatge

La concessionària assegura que aquests impagaments suposen només l'1,5% de tots els vehicles que han circulat per l'autopista

La iniciativa popular de no pagar peatges convocada per aquest migdia s'ha dut a terme en una quinzena de peatges (onze de Catalunya i tres més del País Valencià). Tot i que el gruix de vehicles que s'han negat a abonar els imports s'ha concentrat entre les dotze del migdia i la una de la tarda, durant tot el matí s'han anat registrant casos.

Les cues en alguns peatges (com ara la C-32 a Vilassar, Girona Sud o l'Hospitalet de l'Infant) han estat evidents. Els conductors mostraven les pancartes de la campanya, senyeres i estelades, i acompanyaven la seva reivindicació amb el soroll dels clàxons.

El personal d'Abertis ha anat apuntant matrícules, però en alguns llocs la cua que s'ha format (a Girona Sud, arribava fins ben bé la calçada de l'AP-7) ha fet que s'aixequessin momentàniament les barreres. La majoria dels peatges on s'ha dut a terme el #novullpagar popular els gestiona la concessionària Abertis, a través de diferents operadors com Acesa, Invicat, Aumar o Aucat.

Entre els peatges escollits per la plataforma 'Prou Peatges' hi havia el de la C-32 a Vilassar, els de Girona i Figueres Sud a l'AP-7, els túnels del Garraf, la C-16 a Manresa o les sortides d'Amposta-Deltebre i Ulldecona-Vinaròs.

2.500 conductors, sense pagar

La concessionària Abertis ha xifrat en 2.500 els conductors que s'han negat a pagar el peatge durant aquest Primer de Maig. El número anterior correspon a tots aquells casos que s'han comptabilitzat entre les sis del matí i les dues de la tarda.

Abertis indica que el número d'insubmisos, però, "només representa l'1,5%" de tots els vehicles que avui han circulat pels trams d'autopistes que controla la concessionària i on s'ha portat a terme el #novullpagar popular. Fonts de la concessionària han volgut posar de relleu, d'aquesta manera, que la incidència de la protesta "ha estat mínima".

Tot i això, però, el que sí que és cert és que, si es comparen els 2.500 conductors d'avui amb la mitjana diària de gent que es nega a pagar els peatges, la xifra s'incrementa molt. I és que, segons les darreres dades que Abertis va posar sobre la taula, arreu de Catalunya hi ha uns cent conductors diaris que no abonen els imports.