Blanes crea una guia online amb els establiments oberts que donen servei durant l'estat d'alarma

Es tracta d'una aplicació que s'anirà actualitzant

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha posat en marxa una guia online que permet saber quines activitats estan autoritzades, i quins comerços estan oberts durant l'estat d'alarma.
Es tracta d'una aplicació vinculada a la pàgina web del consistori i que s'anirà actualitzant, en funció de l'evolució i les decisions que es vagin prenent durant els diferents estadis de l'estat d'alarma. L'objectiu de l'Ajuntament de Blanes és, d'una banda, donar visibilitat a les empreses que estan prestant servei, i de l'altra, posar al seu abast un portal de difusió conjunt, que aplegui el major nombre d'iniciatives. Cada vegada que algú es connecti, accedirà a la darrera versió, de manera que ja veurà la guia amb els establiments i comerços que han anat afegint-s'hi.

Atenció a persones grans

A més, des de l'àrea d'Acció Social s'ha engegat una campanya centrada en fer trucades telefòniques per part d'un grup de voluntaris i voluntàries de la plantilla de l'ajuntament, a persones de més de 75 anys. A través d'un qüestionari, se'ls ha realitzat una enquesta per detectar en quina situació es troben i conèixer millor quines són els seves necessitats.

Es tracta de detectar aquells casos de gent gran en què es fa necessària una intervenció a través de serveis especialitzats com són el d'atenció a domicili, alimentació bàsica o subministrament de medicaments. Des que va començar el confinament l'Àrea d'Acció Social ha fet el seguiment i atenció de totes les persones grans usuàries del servei, i s'ha facilitat l'atenció domiciliària i d'alimentació dels centres de dia del municipi.