Urbanisme dóna llum verd als plans d'ordenació de Roses i Blanes

la Comissió també ha donat el vistiplau a la modificació del Mas Masó de Salt per a construir una comissaria dels Mossos d'Esquadra

'Roses manté les propostes de creixement però també vol créixer en qualitat i serveis turístics'. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha explicat que el POUM de Roses es basa en potenciar els serveis turístics i fixar activitats econòmiques al municipi. Així, el pla preveu nous sectors d'activitats econòmiques, turístiques però alhora manté els creixements residencials. El POUM preveu que durant la seva vigència es construeixin 6.800 habitatges al municipi dels quals 3.000 seran de protecció oficial.

A més, uns 5.000 habitatges dels previstos es construiran en zones de sòl urbanitzable i també dins la pròpia ciutat. Segons Solà, la proposta de l'Ajuntament de Roses 'resol temes històrics' d'algunes urbanitzacions que el planejament anterior no deixava clar si s'hi podia o no construir. 'Sempre han estat en litigi per la pressió urbanística', ha afirmat Solà que exposa que el pla protegeix zones verdes com les de Mas Fumat i Mas Boscà o la zona dels Grecs. 'No serà mai edificable', ha assegurat el director general d'Urbanisme.

En aquest sentit, Solà ha explicat que l'Ajuntament de Roses haurà de buscar altres zones on es pugui edificar que tinguin un valor semblant a les d'aquests sectors per compensar els propietaris de terrenys on no podran urbanitzar. Tot i que per exemple Mas Fumat i Mas Boscà ja estan edificats, Solà ha detallat que hi ha una parcel·la molt important al mig, de nou hectàrees, que quedarà protegida de la construcció. 'Les majors restriccions són en emplaçaments amb sensibilitat paisatgística', ha conclòs Solà.

En el cas de Blanes, el director general d'Urbanisme ha ressaltat que també optin per recuperar espais lliures i zones verdes perquè actualment la població n'està mancada. 'Recupera turons i espais verds i millora la qualitat ambiental i paisatgística', ha assegurat Solà. El POUM de Blanes preveu construir 5.000 nous habitatges dels quals uns 2.000 ja estan actualment en construcció.

Solà ha destacat que Blanes es reconverteix i passa de ser una població industrial a posar èmfasi en els usos turístics. El POUM preveu una zona per a usos hotelers, mante els espais de càmping, construeix l'illa de Blanes pensada per a activitats culturals i hotels i posa sobre la taula la ciutat esportiva. Els nous espais verds protegits se sumen als que actualment ja tenen protecció com Pinya de Rosa, el delta del Tordera i el Pinar.

Pas més per dur els Mossos a Salt

La comissió d'Urbanisme ha donat un impuls més a la construcció de la seu regional dels Mossos d'Esquadra a Salt (Gironès) donant el vistiplau a una modificació del pla de la zona de Mas Masó. Aquest espai, pròxim al Parc Hospitalari Martí i Julià, serà el que acollirà la nova comissaria.

7.000 metres quadrats universitaris

Urbanisme ha tombat una proposta de l'Ajuntament de Quarts per urbanitzar la zona veïna al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). La comissió ha recordat al consistori que ha de mantenir els usos universitaris en els 7.000 metres següents al pla i també demana que presenti informes favorables de Patrimoni, Medi Ambient i l'ACA perquè són zones que tenen risc d'inundació.