L'Obra Social 'la Caixa' organitza dos concerts del cicle Diversons a Fires de Figueres

Hi actuaran els grups Alma Afrobeat Ensamble i la Gumo Jass Band

Alma Afrobeat Ensemble, banda que sorprèn amb ritmes africans i Gumbo Jass Band, amb la seva música originària de Nova Orleans, són els grups que actuaran en el marc de les festes de la Santa Creu, a Figueres. Tots dos grups tocaran de manera gratuïta l'1 de maig, en la Carpa Plaça Catalunya. Gumbo Jass Band ho farà a les 12:00h; mentre que Alma Afrobeat Ensemble pujarà a l'escenari a les 17:30h.

Diversons de l'Obra Social "la Caixa" reuneix a artistes i grups que interpreten música d'arrel o d'inspiració tradicional dels seus llocs d'origen respectius i que resideixen i elaboren la seva proposta creativa a qualsevol territori de la geografia espanyola. D'aquesta manera, "la Caixa" vol donar a conèixer la música i tradició d'aquestes bandes, així com afavorir la interrelació entre les diferents cultures que conviuen al nostre país.

Les set formacions que participen al programa aquest any s'han presentat a l'última convocatòria que va organitzar l'Obra Social ”la Caixa” a nivell nacional. Posteriorment, un jurat especialitzat en músiques del món s'ha encarregat de triar a les formacions per a aquesta nova edició, els qui des del mes de maig i fins a desembre giraran per diferents punts de la geografia espanyola.

D'aquesta manera, l'Obra Social ”la Caixa” ofereix als grups seleccionats en cada edició l'oportunitat de participar, de forma retribuïda, en els concerts Diversons. També facilita l'assessorament administratiu i artístic necessari, així com l'entrada a fires i trobades amb professionals, amb l'objectiu de desenvolupar les seves aptituds i promocionar la seva música, tant entre el sector musical com entre el públic. D'altra banda, a partir de la seva selecció per formar part del Diversons, alguns dels grups continuen la seva carrera participant en altres iniciatives de l'Obra Social "la Caixa", com els concerts escolars que s'organitzen en tot el territori espanyol per aproximar les diferents cultures als més petits.

Després de set edicions, el programa Diversons ha acollit a gairebé un centenar de bandes que han actuat per tota Espanya, seleccionades a partir de 2.000 propostes musicals. L'Obra Social ”la Caixa” ha promocionat als grups seleccionats, facilitant-los la possibilitat de tocar en més de 400 localitats, repartides per totes les comunitats autònomes i oferint en total més de mil concerts, sempre de caràcter gratuït. Amb tot, més de 540.000 persones han assistit als concerts programats en els anys de vida del programa Diversons.