Els forts vents de més de 100km/h obliguen a tancar algunes pistes d'esquí

La vila de Portbou (Alt Empordà) ha registrat cops de vent de fins a 122 km/h

Les fortes ratxes de vent també han obligat a l'estació de Vallter a tancar les seves instal·lacions. L'estació ripollenca ha acumulat les darreres hores aproximadament mig metre de neu que els esquiadors encara no hauran pogut estrenar a causa del vent. Pel que fa Masella, les instal·lacions segueixen obertes, mentre que a La Molina funcionen al 24%. A més, en el punt més alt de l'estació, a la Tosa d'Alp, aquest dijous al matí constava una temperatura de -19 graus.

A l'estació de Núria, les pistes d'Eina, Finestrelles i Roc Malé –les pistes de debutants- han pogut obrir, però les pistes superiors s'han hagut de tancar al públic, segons han informat fonts de l'estació. Al Pirineu de Lleida, Espot ha hagut de tancar les pistes; a Boí Taüll, on les temperatures han baixat fins als -17 graus, s'han obert només 4 de les 52 pistes; i Baqueira Beret només ha pogut reobrir parcialment les seves instal·lacions, amb 38 quilòmetres dels 110 disponibles. La zona de la Bonaigua roman tancada i les parts més altes de l'estació tampoc han pogut obrir.

Dues carreteres tallades per la neu

A més del vent, la neu també ha fet acte de presència en algunes vies comarcals. Es tracta de la carretera BV-4024, de Bagà a l'Estació Coll de Pal, de la BV-4031, de la Pobla de Lillet a Toses; i la C-28, al Port de la Bonaigua. A més, calen cadenes en aquesta mateixa via, al Port de la Bonaigua; i la C-142, a l'accés al Pla de Beret.