Posposat el desnonament d'una família de Palamós

El jutjat dóna quinze dies al banc i al propietari per negociar un lloguer o un refinançament del deute

Les 24 hores prèvies a la citació de desnonament que tenia aquesta família de Palamós han estat intenses. Al matí, l'afectat, Pere Crosa, es va reunir amb el director de Caixa Penedès amb la presència de l'alcaldessa, Maria Teresa Ferrés, el primer tinent d'alcalde, Joan M. Juan Gea, membres de la PAH i també dels indignats de Palamós. També hi va haver una visita conjunta als jutjats i encara una segona trobada al vespre.

A les onze de la nit, l'ajuntament comunicava a l'afectat que havia aconseguit que el jutjat de la Bisbal posposés el desnonament quinze dies per permetre que l'entitat i l'afectat continuessin negociant. En Pere va demanar una hipoteca de 205.000 euros al 2007 per obrir un restaurant amb dos socis més -'La taverna del portal', a Palamós- però, finalment, s'ha quedat sol al restaurant i ha de fer-se càrrec de totes les despeses.

Cada mes, Crosa pagava una quota de 1.600 euros que, com el negoci no rutlla com s'esperava, no pot abonar-la al banc des de fa mesos. Caixa Penedès li reclama 192.000 euros. Ara, amb aquests quinze dies per negociar, l'objectiu de l'afectat és aconseguir que el deixin estar a casa seva pagant un lloguer de 700 euros. "Jo treballo cada dia i la hipoteca no la puc pagar, però aquests 700 euros sí me'n veig amb cor", ha explicat Crosa, de 62 anys, que viu amb el seu germà de 70 -que és solter- i la seva dona.

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, ha explicat que en aquest cas ha estat "clau" la col·laboració entre totes les parts i que s'ha vist que un ajuntament "té força" per poder aturar un desnonament. "Ara haurem de pressionar molt a Caixa Penedès perquè el cas es tanqui amb un lloguer i també demanarem que se li condoni el deute", ha detallat.

L'entitat ofereix la casa als veïns per 300.000 euros

Pere Crosa i el seu germà van néixer en aquesta casa, del segle XVIII, que van heretar de l'avi i que ha estat patrimoni de la família durant generacions. Per això, al component econòmic s'hi suma el nostàlgic.

Segons ha tingut constància pels veïns, representants de l'entitat han estat aquests dies pel veïnat oferint als veïns poder comprar la casa per 300.000 euros. "No tenen dignitat, volen vendre la casa abans que desnonar-lo i seguir-li reclamant el deute", ha denunciat la portaveu de la PAH a comarques gironines, Marta Afuera.