El PSC reclamarà la gratuïtat temporal de l’AP-7 entre Tordera i La Jonquera

Els socialistes creuen oportú obrir els peatges mentre la N-II no estigui desdoblada

Juli Fernández ha assegurat que "entén" el malestar dels ciutadans i d’aquells que no volen pagar el peatge. “No sembla que el desdoblament de la N-II estigui ara mateix entre les prioritats del Govern del PP i la societat gironina té dret a reclamar una solució al problema”, ha manifestat.

El socialista ha valorat positivament les negociacions entre Abertis i l’Estat per introduir bonificacions per als camioners que fan servir l’AP-7. “És una alternativa que pot descongestionar el trànsit a la N-II i rebaixar-ne la perillositat” ha dit, “però al nostre parer és una mesura insuficient”.

Fernández ha recordat que la gratuïtat de l’AP-7 ja va ser una de les propostes incloses en el programa electoral del PSC de les darreres eleccions generals. Per aquest motiu, ha lamentat les declaracions del director general d’Abertis, Josep Lluís Giménez, negant la possibilitat que el Ministeri de Foment ni tan sols es plantegi aquesta opció.

D’altra banda, Fernández s’ha congratulat de l’avenç de les obres d’ampliació de l’AP-7 i l’anunci que part de l’obra podria entrar en servei a finals del proper mes de juny. Així mateix, ha instat Abertis a acabar els tres enllaços pendents a Fornells de la Selva, Sant Gregori i Vilademuls com més aviat millor.