Roben més de 7.000 perfums i desodorants d'un camió a l'AP-7

El vehicle estava estacionat en un àrea de servei amb conductor a l'interior de la cabina dormint

Les àrees de servei són un espai habitual on els camioners aturen els seus vehicles i aprofiten per descansar. Aquest va ser el cas d'aquest conductor que, a l'arribar a Garrigàs, va aturar el vehicle per poder dormir la nit del dilluns al dimarts passat. Però, malauradament, uns lladres li van esguerrar el viatge a l'emportar-se la seva valuosa càrrega.

El transportista, de nacionalitat romanesa, estava dormint a la cabina del camió quan, de sobte, va començar a sentir sorolls a la part posterior del vehicle. Espantat, no va gosar sortir a l'exterior fins que la fressa no va cessar. Va ser aleshores quan es va adonar que les portes del remolc estaven obertes i que uns lladres li havien robat la mercaderia.

En total, se li van emportar deu palets, carregats amb 7.000 desodorants de la marca Paco Rabanne i perfums de Nina Ricci. El valor de la mercaderia és superior als 50.000 euros. Es creu que els lladres sabien què anaven a buscar, ja que els perfums són una mercaderia buscada perquè es poden revendre fàcilment al mercat negre.

Quan el conductor es va adonar del robatori, va anar a alertar els Mossos d'Esquadra des de la mateixa benzinera que hi ha a l'àrea de servei. Els mossos han obert una investigació. De moment, no hi ha cap dertingut en relació amb aquest robatori.

Robatoris a camions, un cas freqüent

Els robatoris de camions a l'AP-7 o entorns són freqüents. Els aparcaments de camions de la Jonquera són, per exemple, un lloc habitual pels lladres. El passat mes de desembre, els Mossos d'Esquadra van detenir un grup de sis camioners que es dedicaven a robar a l'interior dels tràilers estacionats als aparcaments de la Jonquera. Els lladres, tots de l'Europa de l'Est, forçaven el pany de les cabines i després en sostreien la documentació i els telèfons mòbils dels seus conductors. En el moment de la detenció, els agents els van trobar al damunt diferents tornavisos i alicates, amb els quals rebentaven els panys de les portes, a més de disset telèfons mòbils.

A principis de desembre del 2009, els Mossos ja havien detingut diversos camioners que desvalisaven vehicles d'altres companys. Per exemple, fa mesos van enxampar cinc xofers, en dues operacions diferents, que robaven targetes per posar gasoil –també els van comissar uns quants mòbils sostrets–. El negoci del gasoil ha anat en augment durant els últims mesos i, fins i tot, l'any passat a un xofer que li van sostreure la targeta li van arribar a carregar 40.000 euros en diferents estacions de servei.

Durant un cap de setmana a la Jonquera, es poden arribar a denunciar més d'una vintena de robatoris a camions.