Els passatgers de l'Aeroport de Girona ja no s'hauran de treure les sabates pel control de seguretat

L'aeroport inclourà un detector de metalls per a les sabates i facilitarà el pas fins a l'embarcament

Segons ha afirmat el director de l'aeroport de Girona, Lluís Sala, aquesta és una mesura que 'ha de fer més còmode' l'accés als avions i evitar que els passatgers s'hagin de descalçar al mig de la terminal. Ara bé, aquest tipus d'aparells estan sotmesos a una normativa europea que marca algunes excepcions.

Per exemple, si algun passatger du botes de canya alta se les haurà de treure i passar-les per la cinta –com es fa amb la resta d'equipatge de mà- per tal que el personal de seguretat pugui comprovar que no hi porta res amagat. El mateix passarà amb les dones que portin talons de més de quatre centímetres, plataformes de més de sis centímetres o sabates 'que semblin que han estat manipulades', ha dit Sala.

No obstant les excepcions, Sala entén que aquesta millora proporcionarà més comoditat a la majoria de passatgers i també farà més ràpid l'accés a la zona d'embarcament perquè els passatgers passaran més ràpid el control de seguretat.

Pel que fa als escàners corporal, el director de l'aeroport de Girona ha dit encara que no saben si finalment se'n posaran a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar perquè cal una resolució de la Unió Europea que determini on cal posar-ne.