La trobada de corals a Girona aplega més de 5.000 alumnes de Secundària

Els estudiants han vingut de 120 centres de tot Catalunya i Andorra

Aquest migdia estudiants d'arreu de Catalunya i d'Andorra han inundat el pavelló de Fontajau de Girona per posar la seva veu en el concert de cloenda de la XVIII Trobada de Corals de Secundària. Aquest esdeveniment pretén promoure l'interès per la música i divulgar el cant coral entre els més joves, a la vegada que vol ser un reconeixement públic a la tasca del professorat de música del país.

En el concert de cloenda els alumnes han interpretat un seguit de peces musicals com 'Va pensiero', de Verdi; 'Girona m'enamora', de R. Viladesau; 'Camins', de Sopa de Cabra; 'Els Segadors', l'himne nacional de Catalunya, i 'El Cant de la trobada', de Constantí Sotelo. Durant el concert els intèrprets han estat acompanyats de la Jove Orquestra del Gironès. L'actuació ha acabat amb la interpretació de 'L'hora dels adéus', cançó popular escocesa.

Abans de la cloenda, les corals dels instituts han ofert interpretacions en diversos espais de Girona però també dels municipis del Gironès de Salt i Sant Gregori, i cadascun dels grups ha cantat dues cançons del seu repertori. En el cas de Girona, la magnitud de la trobada ha comportat l'ús d'espais com el Teatre Municipal, l'Auditori Palau de Congressos, les sales d'actes de facultats de la UdG, l'Espai Caixa, l'Auditori Josep Irla, la Casa de Cultura de Girona, centres educatius de la ciutat i el mateix pavelló de Fontajau, entre d'altres.

A les comarques gironines per segona vegada

La Trobada de Corals d'Educació Secundària, que es fa cada curs a una ciutat diferent de Catalunya, té com a objectiu promoure el cant coral i el conjunt instrumental en els centres de Secundària. La primera trobada es va celebrar a l'IES Sant Josep de Calassanç de Barcelona i hi van participar dinou corals i un conjunt instrumental de vent. Passades disset edicions, en aquest divuitè any la trobada s'ha celebrat a les comarques gironines per segona vegada.