Unes 2.000 personess es reuniran a la trobada d'Esplais Catalans a Ripoll

"L'Esplaiada" es farà els dies 4, 5 i 6 de maig en què també se celebraran els 30 anys de l'entitat

"L'Esplaiada" o la trobada general d'Esplais Catalans que organitza ESPLAC, és una activitat de cap de setmana que es celebra cada tres anys a un lloc diferent de Catalunya. Aquest any el poble escollit ha estat Ripoll i s'espera que hi participin unes 2.000 persones entre monitors i monitores, infants i col·laboradors. L'Ajuntament de Ripoll ha cedit diferents poliesportius i una escola per poder albergar als 44 esplais que passaran el cap de setmana del 4, 5 i 6 de maig fent activitats pel poble.

Els reptes de la Trobada General d'Esplac, aquest any, són segons ha definit el director de l'associació, Marc Casas: compartir i fer arribar el model d'esplai, "on s'educa en llibertat", aconseguir la participació dels esplais en la preparació de les activitats, i que hi hagi un reconeixement "cap als monitors i monitores que desenvolupen aquestes tasques en el seu temps lliure".

Pel que fa a les activitats programades per aquell cap de setmana, aquestes, s'iniciaran el divendres per la nit amb un concert obert dels grups Faust, Trempera i Kòdul, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Ripoll i on hi participaran el grup de joves: nois i noies d'entre 15 i 17 anys. El dissabte, les activitats ja seran per tots els grups d'edat i, durant el diumenge es realitzaran les activitats conjuntes. S'espera tancar el cap de setmana amb l'organització del flashmob "L'energia de l'esplai" que es durà a terme a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll. Després es farà el gran dinar conjunt.

Esplac és una associació d'esplai laica i progressista que actualment compte amb 101 centres distribuïts en una cinquantena de poblacions catalanes, agrupant a més de 6.500 infants i 1.600 monitors. Per primera vegada les activitats del cap de setmana de la trobada, s'organitzaran des de diferents parts del territori català, seran els diferents esplais agrupats per territoris els que s'encarregaran de preparar les activitats i de realitzar-les. D'aquesta manera des d'Esplac s'espera "l'enriquiment mutu i l'enfortiment de l'entitat".