ERC a Castellfollit intentarà salvar el màxim que es pugui de l'edifici de l'Ajuntament

La població té 30 dies per executar la sentència que va declarar il·legal la construcció on hi ha el consistori

ERC parla de la possibilitat de presentar un recurs de súplica, "que vol dir que el mateix jutge que ha dictat l'ultimàtum el rectifiqui" malgrat que els republicans matisen que és una "cosa poc probable".

En una nota de premsa, els republicans asseguren "que la contundència del jutge i els termes que empra en la resolució, parlant de deixadesa, negligència i mal exemple de l'alcalde, es corresponen amb els mateixos" que ERC "ha vingut denunciant des que el 2007 va entrar al consistori".

Divendres passat el jutge va donar un ultimàtum al govern de Castellfollit de la Roca i va fixar un termini de 30 dies per executar la sentència que declara que el nou ajuntament no s'ajusta a la normativa urbanística. El Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona primer i el TSJC després van concloure que l'edifici incompleix normes tant en alçada -més alt del compte- com en alineació -no està arrenglerat al carrer-. L'Ajuntament va encarregar un projecte per trobar la manera de legalitzar l'edifici i evitar l'enderroc. Aquesta via, però, no està sortint efecte. El jutge ha dictat una interlocutòria ordenant l'enderroc i també fixa que l'alcalde, Moisès Coromina, pagui de la seva butxaca una multa de 50 euros per cada dia de retard.