Una exposició sobre Jaume Vicens i Vives obre l'any commemoratiu del centenari del seu naixement

La mostra es desplaçarà per Girona, Toledo, Sevilla, Baeza, Saragossa, Madrid, València i Pamplona

Quan es compleixen 100 anys del naixement de Jaume Vicens i Vives i 50 de la seva prematura mort, el Museu d'Història de Catalunya ha inaugurat l'exposició 'Jaume Vicens i Vives i la nova història', la porta d'entrada als actes commemoratius de l'Any Vicens.

El director de la revista 'L'avenç', Josep M. Muñoz i Lloret, és el comissari d'una exposició que vol mostrar les contribucions de Vicens Vives a la historiografia catalana i espanyola del s.XX. Muñoz ha afirmat que aquest any dedicat a l'historiador ha de donar 'nous materials i llibres sobre la seva figura', i, si tot va bé, la publicació de 'nova correspondència' de Vicens Vives.

Albert Vicens, fill de Jaume Vicens, ha agraït el suport rebut en la iniciativa i el comissari ha afegit que la mostra s'ha fet gràcies a partir de l'arxiu que la família conserva íntegrament. Muñoz ha assegurat que aquesta mostra mira de 'marcar les etapes de la seva trajectòria i subratllar el fil polític' tan present a la seva vida i obra. Tant Muñoz com el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han destacat 'l'esperit revisionista' de Vicens Vives i Muñoz s'ha referit a la voluntat de 'construir una nova història i dotar d'una base historiogràfica sòlida el país', per després poder desenvolupar un projecte polític capaç de treure'l de la dictadura que vivia.

'Jaume Vicens i Vives i la nova història', exposició coorganitzada per l'editorial Vicens Vives i la Sociedad Estatal de Commemoraciones Culturales, es podrà veure entre l'11 de febrer i el 21 de març a Barcelona i després anirà a Girona, Toledo, Sevilla, Baeza, Saragossa, Madrid, València i Pamplona.