El 90% de les armes subhastades per la Guàrdia Civil seran destruïdes

Només s'ha adjudicat el 10% , la més cara per 728 euros i la més barata per 10,5 euros

El total de 405 armes han estat exposades des del 16 al 20 d'abril a les dependències de la Guàrdia Civil de Girona. En aquests cinc dies, unes 300 persones han passat per la comandància per poder veure les armes i els preus que en demanaven els seus propietaris. La subhasta es fa amb el sistema de sobre tancat: si algú vol participar en la subhasta d'alguna de les armes, pot igualar o fer una oferta superior al preu de sortida que ha marcat el propietari i dipositar-la en un sobre tancat. També ha d'avançar el 25% del preu estipulat per demostrar que l'interès en l'arma és ferm.

Les 405 armes s'exposaven per segon cop ja que són les que no es van vendre a la subhasta del novembre. Segons ha explicat l'agent d'intervenció d'armes de la Guàrdia Civil de Girona, Eduardo Sanmartín, s'han venut finalment 42, una mica més del 10%. Com és la segona vegada que s'exposen, el reglament estipula que les que no es venen s'han de destruir. Sanmartín ha explicat que es portaran a fondre a Barcelona.

En total, s'han venut un trabuc, sis carrabines, 30 escopetes, tres pistoles, un revòlver i un rifle. El preu més alt que s'ha pagat ha estat de 728 euros i el més baix de 10,5 euros. Segons ha explicat Sanmartín, les vendes són similars a les subhastes que s'han fet anteriorment. Segons estipula la normativa, en aquesta segona subhasta, les armes havien de tenir un preu de sortida un 25% més baix que en la primera venda.