Palamós recapta 20.770 euros dels 200.000 necessaris per salvar la vida d'en Richi

El nen, de sis anys, pateix un tumor cerebral molt agressiu i està ingressat en un hospital de Boston als Estats Units

Els metges van diagnosticar a Ricard García o 'Richi' un medul·loblastoma -un dels tumors cerebrals malignes més agressius- de cinc centímetres de diàmetre al cap el 29 de novembre del 2011 quan li van diagnosticar. Els metges donaven un percentatge de supervivència a cinc anys del 55%. Una xifra que els especialistes de l'hospital Dana Farber Cancer Institute, als Estats Units, augmentaven fins al 70%. Per això, la seva família no s'ho va pensar i van viatjar fins a Boston, perquè un grup de metges especialistes en el tractament de la tipologia de tumor que pateix en Richi el tractessin.

El cost de les operacions i els tractaments que necessita s'enfilen fins als 200.000 euros. Per tal d'ajudar a la família, la coordinadora Sos Richi i l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Palamós han organitzat una marató solidària que s'ha fet aquest dissabte al passeig del Mar del municipi per recaptar fons per salvar la vida de l'infant.

Des de les 10 del matí i fins a les 8 de la nit, 12 hores d'activitats infantils, esportives, una caminada, propostes musicals, 50 bicis estàtiques, un espectacle de cavalls, paradetes de venda d'articles de la coordinadora SOS Richi, una botifarrada, pastissos i també 120 guardioles perquè tothom pogués posar el seu gra de sorra. La coordinadora calcula que més de 20.000 persones han participat en alguna de les activitats i en total han recaptat 20.770 euros, una xifra que se suma als més de 30.000 euros que ja han recollit fins ara amb diverses campanyes.

Concert i dansa

A més d'aquesta marató solidària, la coordinadora Sos Richi ha organitzat altres activitats solidàries puntuals durant els propers mesos. En concret, el proper 28 d'abril es realitzarà un concert solidari a l'espai de la Nau que comptarà amb la participació de músics com Miquel Abras, Joan Masdéu, l'Orquestra Di-versiones o la formació palamosina 'The Covers Band', entre d'altres. El dia 6 de maig també es portarà a terme un espectacle de la companyia de dansa palamosina 'Cobosmika'.

A més d'aquests espectacles, els interessats poden realitzar els seus donatius en alguna de les 500 guardioles que s'han repartit pels establiments de Palamós, o mitjançant la recollida de taps de plàstic o directament realitzant un ingrés directe que poden fer a la pàgina web 'www.sosrichi.org'. D'altra banda, la coordinadora també ha establert un altre mitjà per poder col·laborar en aquesta causa que es basa en l'aportació d'un euro al mes.