El Miquel Abras més 'trencador' omple l'Auditori de Girona

El cantautor es "renova" amb un nou treball que ha presentat aquest divendres a l'Auditori de Girona

"És una proposta diferent, però meva", ha explicat Miquel Abras poca estona abans del concert que ha servit per presentar el seu quart disc. Ho ha fet a Girona, a l'Auditori, i amb cap seient buit entre el públic. El cantautor de la Bisbal d'Empordà ha començat fent 'Equilibris impossibles' a l'escenari, el tema que dóna nom a l'àlbum i que ha estat la primera cançó de la nit.

Abras ha explicat que no vol passar-se la vida fent el mateix tipus de música, per això ha dedicat estona a escoltar els artistes que es reinventen i evolucionen amb el pas del temps. "Tenia la sensació que em repetia molt i sempre m'han agradat els artistes que canvien", opina el cantautor. Seguint aquesta idea, va començar a explorar fins que va arribar 'Gira-sols mirant la lluna' el tema que li ha servit per "enfocar el disc" i saber "per on havia d'anar".

"Aquesta potser és la marca de la casa, era diferent però portava el segell Miquel Abras". Així, amb l'embrió del canvi, l'artista va continuar explorant. Amb 'Equilibris impossibles' ha arribat un canvi en el so. Durant sis anys Abras ha tocat i cantat en una banda amb un format elèctric de dues guitarres, un baix i una bateria. Mica en mica, van començar a provar sons per fer que les cançons fossin "totalment diferents". "Al composar incorporava vents i instruments amb més color i els ritmes també fan que sigui molt diferent estilísticament, també dalt l'escenari", ha explicat Abras.

Un altre pas important ha estat el canvi en els temes a abordar. "Parlo molt de l'optimisme", detalla Abras que explica que hi ha cançons que parlen del 'carpe diem' i diuen que "almenys durant el temps de vida que tinguis, gaudeixis". També hi ha històries quotidianes com una basada en una anècdota que va viure ell mateix fa uns mesos mentre anava en tren, en direcció a Figueres. "Quan ja estàvem arribant a Figueres una noia japonesa va preguntar si anava bé per anar a l'Aeroport del Prat", rememora Abras. Aquestes anècdotes també apareixen al nou disc.

Un altre dels temes, 'Dues realitats', exposa que tothom té dues realitats dins: "l'angelet bo i el dolent". En definitiva, conclou Abras, el més "bonic" del nou disc és que cada cançó és diferent i explica una història nova.

Aquest divendres Miquel Abras ha presentat el disc a l'Auditori de Girona on, a banda de tocar els nous temes, no ha oblidat els 'hits' sobre amor i desamor dels discos anteriors.