Els infermers gironins denuncien manca de material de protecció per fer front al coronavirus

També reclamen tests de diagnòstic homologats

El Col·legi Oficial d'Infermers/res de Girona (COIGI) i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) s'han mostrat queixosos avui en un comunicat conjunt denunciant una manca d’Equips de Protecció Individuals (EPIs) i del material per fer les proves diagnòstiques del SARS-Cov-2.

Consideren aquests materials com "imprescindibles" per a l'exercici d'una bona praxi i per evitar el contagi dels professionals i, per extensió, el de les seves famílies. Davant aquesta situació han demanat que a tots els professionals sanitaris que treballen en l'atenció als malalts en tots els centres de salut, hospitals i centres geriàtrics, se'ls faciliti de manera urgent els equips de protecció individuals per facilitar la seva tasca de cura i evitar la principal via de contagi directa amb els pacients.

D'altra banda, també consideren necessari i urgent que arribin els tests de diagnòstic homologats i que les proves es facin prioritàriament als professionals de la salut, per evitar els contagis als pacients i, per extensió, a les seves famílies.