Marató de donacions de sang de mossos a Girona per protestar 'en positiu' contra les retallades

Els agents han organitzat la protesta sota el lema 'Donem la sang abans que el Govern ens la tregui'

Fa una setmana el Banc de Sang de Girona va alertar que estava sota mínims de reserves i va fer una crida a la solidaritat dels donants per abastar-se amb més bosses de sang. Agents de l'àrea de seguretat ciutadana de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Girona van recollir la crida i van pensar que una bona manera per fer sentir les seves reivindicacions mentre demostraven públicament la seva voluntat de servei i contribució a la societat.

Els agents van començar a organitzar-se a través de les xarxes socials i van fer enviaments massius de correus electrònics explicant la iniciativa a altres agents de totes les comarques gironines. La idea s'ha concretat aquest dimecres quan els agents han anat fins al Banc de Sang i Teixits. Només fins a les 5 de la tarda una cinquantena d'agents ja havien donat sang.

Un dels agents ha explicat que la intenció també ha estat millorar la imatge pública que té la ciutadania del cos, sobretot després d'algunes propostes polèmiques com la d'usar el castellà com a forma de protesta. Els agents creuen que aquesta és una fórmula constructiva per donar a conèixer el seu rebuig a les retallades proposades pel Departament d'Interior.