La paperera de Sarrià manté l'activitat i activa un pla de seguretat pels seus treballadors

Les obres per frenar les pudors es reprendran com molt d'hora al juny

La fàbrica de paper de Sarrià de Ter (Gironès) manté l'operativitat de la seva planta ja que, amb el paper reciclat que produeix, les empreses cartoneres creen envasos i embalatges que van destinats, en la seva major part, a la indústria de l'alimentació (carn, peix, fruites, hortalisses i verdures, etc.) i béns de primera necessitat.

En les actuals circumstàncies generades per la covid-19, en què les autoritats estan vetllant per evitar el desproveïment, la companyia està sumant esforços amb aquestes empreses per a donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

Pla de Seguretat específic

La companyia explica que per a garantir la continuïtat de la seva activitat en aquestes circumstàncies, és imprescindible extremar al màxim les mesures de seguretat de tots els empleats. Per això, ha posat en marxa un Pla de Seguretat específic per a aquesta situació, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Entre les mesures d'aquest pla, s'inclouen implementar un protocol de reforç de la neteja i desinfecció de les plantes, facilitar als empleats el material de protecció individual (màscares, gel higienitzant, guants…), distribuir torns i descansos del personal evitant coincidències en zones comunes, prohibir els desplaçaments entre plantes i les reunions presencials i promoure el teletreball en aquells casos en què les circumstàncies ho permeten.

A més, la companyia compta amb un protocol de comunicació i actuació per al cas que algun treballador estigui en quarantena, present símptomes o sigui diagnosticat d'aquesta malaltia. 

Una altra mesura que s'ha adoptat és la limitació de les visites de treballadors externs, excepte en cas de necessitat, per a garantir la continuïtat de la producció i dels projectes clau de la companyia. En aquest sentit, els responsables de la fàbrica de Sarrià de Ter han facilitat la continuïtat de les obres de millora de les instal·lacions de la depuradora: s'han cobert tots els focus d'olor a excepció d'una de les basses, ja que les noves mesures aprovades en Consell de Ministres diumenge passat, 29 de març, han obligat a l'empresa encarregada de l'execució d'aquestes obres a detenir la seva activitat.

Està previst reprendre els treballs a principis de juny, sempre que la situació d'estat d'alarma ho permeti.