Aturades les obres el pont de l'R1 entre Malgrat i Blanes al no considerar-se d'emergència

Es reprendran després de la crisi del coronavirus

Els treballs de reconstrucció del pont sobre el riu Tordera per on passa la via del tren de la línia R1 està aturada com a conseqüència del cessament de tota l'activitat no essencial, decretat pel Consell de Ministres de dissabte.
Fonts d'Adif asseguren que l'obra es reprogramarà del tot quan es pugui recuperar la normalitat amb l'objectiu d'"agilitzar" els treballs el màxim possible i minimitzar la demora. D'altra banda, l'obra que sí continua endavant és la de l'altre pont del Tordera caigut durant el temporal, el de la carretera BV-6001 que també connecta Malgrat i Blanes. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat detallen que els treballs no s'aturen perquè aquesta és una obra d'emergència.
 
Per aquest pont hi circulen diàriament uns 8.000 vehicles i és prioritat del Govern poder-lo reconstruir en els terminis previstos. Tot i que des del territori s'ha reclamat celeritat dels del primer moment per no haver de fer front a la temporada d'estiu sense aquest vial de connexió entre diferents zones turístiques, l'obra no estarà acabada fins a finals d'any.

Pel que fa a l'obra de la línia ferroviària, fins al moment de l'aturada l'obra estava complint el calendari previst, que també fixava la seva finalització a finals d'any, amb un cost d'execució de 8,5 MEUR. Els terminis, però, ja no es podran complir i serà a partir de l'aixecament de l'estat d'alarma quan es podrà començar a detallar un nou calendari.

Els ponts, que van col·lapsar la matinada del 22 de gener durant el temporal Gloria, s'han de fer de nou. Al pont ferroviari els treballs consisteixen en cimentar els pilars de la nova infraestructura a uns 40 metres de profunditat per donar-los més solidesa i guanyar en altura per poder evitar l'afectació de futures crescudes del riu. Pel que fa a la carretera, el nou pont tindrà una longitud d'uns 220 metres i una amplada de 13 metres. El Govern calcula que el projecte costarà 5,3 milions d'euros.