El portaveu de Plataforma per Catalunya a Olot presenta la dimissió com a regidor

Fonts del partit asseguren que el número 1 de PxC a la capital garrotxina abandona l'acta d'edil per motius laborals

Font va presentar la setmana passada a l'Ajuntament d'Olot la sol·licitud per deixar l'acta de regidor, i s'oficialitzarà la petició en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc el 26 d'abril. A partir d'aquí el càrrec de portaveu de PxC, que amb dos edils és la tercera força a Olot, recaurà en el número 2, Mulleras, i en el lloc d'aquest últim entrarà Llandrich, que ostenta el número 3 de la formació a la capital de la Garrotxa.

Font també és el delegat territorial a Girona de PxC -la màxima responsabilitat del partit a la demarcació-, i aquest càrrec també podria recaure ara en Mulleras.

Fonts del partit han assegurat que darrere la renúncia hi ha motius laborals, ja que PxC, amb 67 regidors a tot Catalunya, ha crescut i requereix actualment una "dedicació més profunda" de la que pot oferir el fins ara líder de la formació a la capital garrotxina. Segons les mateixes fonts el professor de la UdG no deixaria el partit, tot i la renúncia als seus càrrecs.

Renúncies per motius ideològics a Salt

Aquesta no és la primera baixa de regidors de PxC a la demarcació de Girona, ja que Carles Bonet i Juana Martínez van fer efectiva la seva renúncia com a edils del partit a Salt (Gironès) l'estiu del 2011. En aquest cas van deixar la formació per passar a pertànyer al grup mixt no adscrit, i les raons que van motivar l'abandonament van ser ideològiques.

El fins aleshores portaveu de PxC a Salt, Carles Bonet, explicava en una entrevista a l'ACN que la seva sortida de la formació estava justificada pels antecedents de Martínez, a qui van dir que "si es volia casar amb un negre hauria de dimitir" -la parella de Bonet és un noi de color originari de Santo Domingo-, juntament amb el fet que no el deixaven expressar amb la "coherència" que ell volia, assegurava, a la vegada que no es considerava "tan radical, ni tan racista, ni tan xenòfob" com Plataforma.