La Policia Local de Blanes ha identificat 1.500 vehicles i ha fet 300 denúncies en dues setmanes

Es va arrestar un home buscat per la Policia Nacional

La Policia Local de Blanes (Selva) ha identificat un total de 1.500 vehicles i fet 305 denúncies les dues últimes setmanes de confinament pel coronavirus. Les sancions varien i es mouen entre els 600 i els 30.000 euros.

Tot i que la major part han estat primeres denúncies, la Policia Local també s’ha trobat amb diverses persones reincidents, per a les quals la quantia de les sancions ja és més elevada. En d’altres casos la persona denunciada, ja sigui perquè anava a peu o en cotxe sense tenir cap causa justificada, també ha rebut una altra penalització afegida de la Policia Local per alguna falta o delicte.

Aquest ha estat el cas que justament va tenir lloc la tarda d’aquest passat dimarts, quan la Policia Local de Blanes va aturar al centre de la vila una persona que circulava amb el seu vehicle sense causa justificada. Quan els agents el van identificar, es va poder comprovar a la base de dades que constava una ordre de recerca i captura per part del Cos Nacional de Policia, per la qual cosa es va procedir a la seva detenció.

En altres casos, juntament amb la sanció per circular per la via pública sense trobar-se en cap dels supòsits permesos, també s’han denunciat persones perquè circulaven amb el carnet de conduir retirat, o bé per faltar al respecte als agents de l’autoritat quan l’estaven identificant. Durant la jornada d’aquest passat dimarts es van identificar 30 persones i 26 vehicles, i es van aixecar un total de 25 actes-denúncia.

Més controls per Setmana Santa

Aquest proper cap de setmana, i especialment el següent, els controls seran encara més rigorosos que fins ara segons han informat fonts de l'Ajuntament de Blanes, ja que es vol prevenir la possible arribada de més vehicles que comencen les vacances de Setmana Santa.

Els efectius policials també preveuen que aquest possible increment de persones que vulguin desplaçar-se per aquestes vacances, sigui encara més intens de cara a la setmana vinent, quan els festius a Catalunya comencen el divendres 10 d’abril.