Torroella suspèn la VII Fira de l'Empordà, Cuina i Salut pel coronavirus

Es farà els dies 7,8 i 9 de maig de 2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha decidit suspendre la VII Fira L'Empordà, Cuina i Salut programada per al 30 d'abril i el 2 i 3 de maig, a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries fan que no es pugui garantir la seva celebració. Tot i que resta encara un mes, en cas que s’aixequés l’estat de confinament tampoc es pot descartar que s'estableixin d'altres restriccions de mobilitat i d'aforament de persones en esdeveniments públics. Per tot això, i amb la finalitat de prioritzar la salut i la seguretat de les persones que participen a la fira, l'Ajuntament ha acordat suspendre-la i ha anunciat que l'edició del 2021 es celebrarà els dies 7,8 i 9 de maig.

Genís Pigem, regidor de Fires, reconeix que "no ha estat una decisió senzilla, però en l'actual context de crisi sanitària i d'incertesa sobre com evolucionarà la pandèmia, cal prioritzar i centrar esforços en la lluita contra la propagació del coronavirus". Argumenta que el programa d'activitats ja estava pràcticament tancat i vol enviar un missatge d'agraïment a totes les persones, empreses, institucions i col·lectius que s'hi havien implicat.

L'Empordà, Cuina i Salut és una fira singular, amb pocs referents similars al nostre país, que té l’alimentació saludable com a fil conductor. També vol posar en valor els productes de proximitat, de l’Empordà, la dieta mediterrània i els bons hàbits alimentaris, entre d’altres aspectes vinculats a la salut. La proposta té un marcat caràcter divulgatiu i familiar, i el programa abasta un ampli ventall d'activitats diverses: mercat, conferències, tallers, degustacions, espectacles infantils, etc. S'ha consolidat ja com a un espai de trobada i divulgació de tots els professionals del país que treballen en l'àmbit de la salut.

L'Empordà, Cuina i Salut compta amb el suport de les principals institucions que treballen els hàbits alimentaris al territori: L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, l’Organisme Autònom de la Diputació de Girona Dipsalut, la Comissió de prevenció i promoció de la salut dels Serveis Integrats del Baix Empordà, així com altres entitats i empreses dedicades a aquest sector.