L'Ajuntament de Palafrugell demana als veïns ajuda en identificar els nius d'ocell que tenen a casa

Està elaborant un pla local de la biodiversitat urbana

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) impulsa un Pla local de la biodiversitat urbana del municipi. Actualment el Pla es troba en fase de diagnosi. En aquesta etapa, Medi Ambient vol comptar amb la col·laboració i la participació de la ciutadania per identificar nius de diferents espècies de fauna ubicats a l’entorn d’edificis particulars.

Principalment es volen localitzar nius d’espècies com les orenetes comú i cuablanca, falciots, ballesters, gralles, mussols o ratpenats. Es tracta d’espècies beneficioses per a les persones, que utilitzen les estructures dels edificis per refugiar-se i nidificar, com forats de ventilació de sostres i terrats, mitgeres amb forats, ampits de les façanes, etc. La majoria d’aquestes espècies estan protegides per la llei i és prohibit de causar-los dany i destruir-ne els nius. El Codi penal tipifica com a delicte la destrucció dels nius d’espècies protegides.

Com que no cal sortir de casa per fer aquesta identificació, és una activitat que es pot fer durant el confinament i en la qual també es pot involucrar els petits de la casa. En cas que es localitzin nius en el municipi de Palafrugell, actius o abandonats, s’ha de  contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell a través de mediambient@palafrugell.cat o el 972 61 31 39.