Cap Roig i Porta Ferrada mantenen les dates dels festivals malgrat el coronavirus

Ambdós certamens han partit una frenada en la venda d'entrades

L'ajornament del Primavera Sound per la crisi de la covid-19 pot haver mogut les fitxes d'un tauler de joc en què hi conviuen desenes de festivals durant tres mesos a Catalunya.

Els principals festivals de la Costa Brava coincideixen que la principal incidència del coronavirus és, per ara, en la venda d'entrades. Tots ells han explicat que havien notat un bon ritme a nivells d'ocupació, però que des de ja fa més de dues setmanes la demanda s'ha frenat.

El Festival de Cap Roig, que es fa entre el juliol a agost a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), ja tenia un 60% de les localitats venudes. El seu director, Juli Guiu ha assegurat que anaven "camí de fer un rècord històric" d'assistents, però ara aquest fita es podria tòrcer ara arran de la crisi sanitària provocada per la covid-19.

En el cas del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), també havien notat un augment important en la venda d'entrades respecte l'any passat, que s'ha aturat. De tota manera, qui segueix despertant l'interès del públic és el violoncel·lista Hauser, que manté el ritme d'abans que esclatés la crisi del coronavirus

Malgrat tot, les programacions i les dates dels festivals seguiran essent les mateixes previstes inicialment. De moment, cap d'ells ha patit cap baixa d'artistes que hagin cancel·lat les seves gires la venda es pot fer.