Els Bombers reben una quinzena d'avisos relacionats amb el fort vent

El temporal ha obligat a tallar la N-260 entre Portbou i la frontera francesa

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per risc de fortes ventades. Les previsions es mantenen per tot aquest dilluns i es mantindran fins aquest dimarts a les dues del migdia amb possibles cops de vents que superaran els 90 km/h, però amb menor probabilitat.

A partir de les dues de la propera matinada s'aniran reduint les probabilitats de ratxes màximes de vent superiors als 90Km/h. Durant aquest dilluns a la tarda es preveu que es puguin superar els 126 Km/h a l'Alt i Baix Empordà. De fet, aquest dilluns ja s'ha arribat a ratxes superiors de 90 km/h per exemple a Salòria i Mas de Barberans o Portbou on s'han arribat els 176 km/h. També s'han registrat ratxes molt fortes a Espot i a la Vall de Boí.

Una quinzena d'avisos pel vent, que ha obligat a tallar la N-260

Des de les set d'aquest dilluns al matí i fins a dos quarts d'una d'aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han rebut una quinzena d'avisos relacionats amb el fort vent. S'han rebut quatre avisos a Figueres, tres a Portbou, dos a Palafrugell i un a Queralbs, a Sant Pere Pecador, a Gualta, a Sabadell, a Sort i a Vilasacra. Els bombers han hagut de retirar objectes caiguts enmig del carrer i algun arbre també caigut. El vent també ha provocat esquerdes en finestres dels habitatges i també s'han hagut d'assegurar elements estructurals de la via pública.

El fort vent ha obligat a tallar la N-260 entre Portbou i la frontera amb França en els dos sentits.

Onades superiors als 2,5 metres

Protecció Civil manté l'avís per mal estat de la mar del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya INUNCAT. D'acord amb les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

Per aquest dilluns es mantenen les previsions que indiquen que les onades poden superar els 2,5 metres d'altura a l'Alt i Baix Empordà. Les previsions de fort vent sobretot al nord del país s'allarguen fins aquest dimarts a les dues del migdia. En aquest sentit, Protecció Civil manté l'avís per mal estat de la mar del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya Inuncat. Així mateix, es recomana allunyar-se de les zones properes a esculleres, espigons i passejos marítims.

Continua activada la prealerta del Neucat

D'altra banda, també continua activada la prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, per aquesta tarda s'esperen nevades al vessant nord del Pirineu i àrees properes. A partir d'aleshores es faran més esporàdiques, fins desaparèixer al final del dia. Les quantitats acumulades seran poc abundants o abundants -fins a 10 centímetres al llarg del dia. A més, fins aquest migdia-tarda s'esperen algunes precipitacions febles a l'extrem nord de l'Empordà, amb una cota de neu situada entorn dels 600 metres, tot i que esporàdicament serà més baixa a l'extrem nord de l'Empordà.

Segons el Servei Català de Trànsit, hi ha dues vies tallades per la neu, que són la C-28 al Port de la Bonaigua en tots dos sentits i la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal en tots dos sentits. Es demana que s'extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu o gel a les carreteres.