El vent supera els 176 km/h a Portbou

La neu obliga a tallar el trànsit al Port de la Bonaigua i a portar cadenes en altres trams de la C-28 i tres vies més

Segons l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya les ratxes de vent superaran els 90 quilòmetres per hora a les comarques del nord de Catalunya i del Pirineu Oriental i Occidental, amb cops que poden arribar més enllà dels 126 quilòmetres per hora.

Paral·lelament, Protecció Civil ha activat la prealerta del el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat per la previsió de possibles nevades a cotes baixes. Fins aquest dilluns al matí, la neu ha deixat també algun gruix destacat per l'època, com els 20,3 centímetres al refugi de Malniu a la Cerdanya, a la cota 2.300; 13,5 centímetres a Certasacan (Pallars Sobirà), a 2.400 metres i 12,5 centímetres a Lac Redon (Val d'Aran), segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

La neu ha obligat a tallar la C-28 al Port de la Bonaigua i a circular amb cadenes en dos trams més de la mateixa via, a Alt Àneu i Naut Aran. D'altra banda, calen equipaments a la C-142b, a Naut Aran cap a Salardú; a la L-500 al Pont de Suert i a la L-501, a la Vall de Boí.

Pel que fa l'estat del mar, les onades podran superar els 2,5 metres a l'Alt i Baix Empordà, que deixaran un mar de fons del nord. Per tant, des de Protecció Civil es demana allunyar-se de les zones properes a esculleres, espigons i passejos marítims on pugui haver-hi perill.