La central de compres de Girona ha aconseguit 650 litres d'hidrogel, 600 granotes i 18.500 guants

Es repartiran entre els centres sanitaris i treballadors essencials

L’Ajuntament de Girona ha anunciat avui que a través de la central de compres creada en els inicis del confinament pel coronavirus han aconseguit més de 650 litres d’hidrogel, més de 600 granotes de categoria III o 18.500 guants de nitril, complint la majoria dels objectius demandats, excepte ulleres i mascaretes.

Respecte l’aprovisionament de mascaretes, l’Ajuntament informa que porta dies treballant en dues línies: la d’importació directa, amb la realització d’una comanda especial, i la de confecció, que es porta a terme a través de grups de persones cosidores.

En aquest darrer cas, el consistori ha adquirit el material i, amb la col·laboració de l’escola Qstura, s’ha creat un grup de 18 cosidores que ha elaborat 4.000 mascaretes, pendents ara d’homologació. També s’està pendent de l’arribada d’un conjunt de mascaretes fetes per un altre grup de cosidores, en aquest cas ja homologades, i la compra a un proveïdor local.

A més, des de l’Ajuntament es col·labora en l’elaboració de material per al personal sanitari a través de grups autoorganitzats que es dediquen, per exemple, a fabricar productes a través d’impressores 3D. En aquest sentit, des del consistori s’ha comprat material que es facilitarà a aquests col·lectius per a l’elaboració d’ulleres.

La central de compres està formada per un equip que treballa de manera transversal amb les diverses àrees del consistori, i recopila les diferents demandes de material per part dels centres sanitaris o personal municipal. A partir dels encàrrecs rebuts, la central de compres rastreja el mercat per aconseguir abastament, ja que aquestes necessitats no s’han cobert a través de les Administracions superiors. Un cop s’aconsegueix el material, es reparteix entre les àrees que l’han demanat.

Activitat anul·lada

Finalment, i conjuntament amb l’organització de l’esdeveniment, s’ha decidit ajornar l’edició d’enguany de la Sea Otter Europe, que s’havia de celebrar entre el 29 i el 31 de maig, i que finalment es farà del 25 al 27 de setembre.

Sancions

Pel que fa a la dada de sancions a la ciutat per no complir les instruccions de confinament, en el dia d’ahir se’n van fer 101. Quant a l’ús del Pavelló Municipal de Palau-2 per a les persones sense sostre, ara mateix hi ha registrats 72 usuaris.