La Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show s'ajorna fins al setembre pel coronavirus

S'havia de celebrar del 29 al 31 de maig

La quarta edició del festival ciclista Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, que s’havia de celebrar del 29 al 31 de maig, ha quedat ajornada com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.
L’organització ha anunciat que es posposa fins la tardor per la "incertesa" d'un acte mututudinari com aquest. Durant la passada edició, hi van haver 60.000 visitants, 400 marques expositores i 6.100 ciclistes a les diferents proves, "volum de persones que a dia d’avui fa difícil poder gestionar amb les màximes garanties de salut i seguretat". Es farà del 25 al 27 de setembre de 2020 a Girona i la Costa Brava.
 
Des de l'organització també s'ha tingut en compte que moltes de les marques de la indústria ciclista presents en aquest festival internacional així com gran part dels seus visitants són estrangers. "L’afectació del virus arreu del món és tan global que generar el seu desplaçament, alhora que complicat, seria una irresponsabilitat davant l’objectiu prioritari d’aturar la propagació de la pandèmia", afirmen en un comunicat. A més a més, l’apartat esportiu de Sea Otter Europe, que aplega els millors ciclistes del món de diverses disciplines, també "es veuria molt perjudicat per la inestabilitat actual" del calendari de curses UCI i del circuit mundial Gran Fondo World Tour.

D'altra banda, afegeixen que cal sumar-hi l'estat d'alarma decretat i les mesures restrictives vigents que impedeixen que el Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show es pugui celebrar a finals de maig "amb totes les garanties".

L’organització agraeix a la Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya la seva predisposició per facilitar la celebració de l’esdeveniment el proper setembre. Així mateix, volen subratllar la comprensió rebuda per part dels patrocinadors del festival i de les prop de 250 marques d’arreu del món que ja havien confirmat la seva presència a la quarta edició.