CCOO denuncia l'empresa Pere Vila per cessar l'activitat sense avisar la plantilla

Els nou treballadors s'han trobat amb les instal·lacions tancades quan s'anaven a reincorporar a la feina després d'un ERO temporal

Els nou treballadors de l'empresa de Cassà de la Selva estaven afectats per un ERO temporal des de l'octubre passat. El període de vigència de l'expedient es va acabar aquest dimarts. Quan la plantilla va tornar a l'empresa per reincorporar-se a la feina, però, segons denuncia CCOO, "es van trobar les instal·lacions tancades i ningú contestava els telèfons".

Davant aquesta situació, la Federació d'Indústria de CCOO de Girona ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per tancament patronal de l'empresa i desaparició de la direcció. Segons explica el sindicat, ja feia dies que CCOO provava de contactar amb els responsables de Pere Vila "per analitzar la situació de l'empresa i aclarir la continuïtat de l'activitat i el futur de la plantilla", però tots els intents han estat en va.

Per això, el sindicat demana ara a la inspecció que "faci les gestions oportunes per intentar localitzar algun representant de l'empresa perquè doni la cara davant la plantilla". A més, CCOO també exigeix a la direcció de l'empresa el pagament del deute que acumula amb els 9 treballadors.

Aquesta ja és la quarta denúncia que CCOO presenta contra l'empresa de Cassà de la Selva en menys d'un any. De fet, fa mesos que el sindicat reclama a Pere Vila Ferros i Aluminis que pagui als treballadors els més de 30.000 euros que els deu en concepte de sous i vacances pendents del 2011. Com que l'empresa no es va presentar a una reunió de conciliació amb el Departament d'Empresa i Ocupació, el sindicat va portar l'afer al jutjat social i també a la Inspecció de Treball.