L'enderroc de l'antic bingo de la Gran Via de Girona començarà la setmana vinent

El propietari no ha respost als requeriments del consistori i s'ha hagut d'accedir a la finca amb una autorització judicial

El conflicte per l'enderroc de l'antic bingo situat al número 1 de l'avinguda Ramon Folch -a l'alçada del final de la Gran Via- ja es remunta almenys a l'època del tripartit, que va sancionar amb diverses multes el propietari de l'immoble. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, però, les sancions es van enviar a una empresa que no era la titular real, de manera que l'expedient havia quedat "sense sentit", i les multes mai es van arribar a pagar.

Després que l'actual govern municipal, de CiU, hagués enviat requeriments a l'empresa propietària de l'immoble perquè enderroqués l'edifici i acondicionés l'espai, en considerar que suposava un perill, finalment en no rebre resposta el consistori ha decidit iniciar una acció subsidiària, és a dir, dur a terme l'enderroc i enviar la factura als propietaris.

És per això que després de demanar la corresponent autorització judicial, avui al matí s'ha entrat al recinte per valorar els treballs que s'hi han de fer. En concret, són l'enderroc de les restes de l'antiga edificació, és a dir, de la part de la nau principal, i el condicionament del parament exterior que tanca el solar, amb l'objectiu de garantir les condicions d'ús i seguretat previstes a la normativa urbanística vigent.

El regidor d'Urbanisme ha explicat que l'empresa propietària vol formalitzar una demanda per retardar l'actuació. Tot i això, Ribas s'ha mostrat confiat de poder iniciar l'enderroc la setmana vinent. Un cop acabats els treballs, que es preveu que durin un mes, es deixarà un solar buit i tancat en aquest punt cèntric de Girona.

Tot i que un informe municipal situava inicialment en 30.000 euros el cost per enderrocar l'immoble, netejar l'espai i tancar la parcel·la, finalment l'import ascendeix a 59.971 euros, ja que quan es va fer la primera estimació de cost no es coneixia l'estat real de l'immoble, segons ha argumentat Ribas. El regidor d'Urbanisme ha recordat que l'empresa propietària de l'antic Bingo s'haurà de fer càrrec d'aquesta despesa.