Ajornen el desnonament d'una família de Palamós que viu en un mas del segle XVIII

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha organitzat una acció però el secretari judicial i el representant del banc no s'han presentat

Una quarantena de membres de la PAH s'han trobat abans de les nou davant de la casa d'en Pere Crosa i la seva família per evitar que el secretari judicial el fes fora de casa. Tot estava preparat: pancartes, xiulets i els característics 'Stop' que identifiquen el moviment. Mentre els membres de la plataforma feien xivarri a fora, a dins en Pere, el seu germà i la dona esperaven amb nervis l'arribada del secretari judicial i també del representat de Caixa Penedès.

Les hores han anat passat però ningú s'ha presentat. Després de vàries gestions, la portaveu del moviment, Marta Afuera, ha sabut que no vindria ningú perquè al jutjat de la Bisbal no els constava que Crosa hagués rebut la notificació del desnonament. Per això, ha quedat posposat sense data coneguda encara.

En Pere va demanar una hipoteca de 205.000 euros per poder obrir un restaurant amb dos socis més -'La taverna del portal'- que va acabar tancant a causa de la crisi. Cada mes, Crosa pagava una quota de 1.600 euros que, des que va tancar el restaurant, no pot abonar al banc. "Treballo cada dia però fa dos anys que no puc pagar tant; el que sí podria pagar és un lloguer de 600 o 700 euros", ha declarat Crosa. Ell i el seu germà van néixer en aquesta casa, que van heretar de l'avi i que ha estat patrimoni de la família durant generacions. Per això, al component econòmic s'hi suma el nostàlgic.

La PAH ha avançat que quan es conegui la pròxima data per fer efectiu el desnonament tornaran a anar davant la casa d'en Pere per evitar que els facin fora. En vuit mesos d'existència, la PAH de les comarques gironines ha rebut ja 300 famílies que poden perdre la casa. L'objectiu del moviment és negociar amb les entitats per aconseguir la dació en pagament.