El Consell Comarcal del Gironès edita els principals esdeveniments turístics de la comarca

El calendari Passejades d'Esdeveniments compta amb un total de 47 activitats repartits en 27 municipis

El calendari proposa, per una banda, esdeveniments amb llarga tradició a la nostra comarca com La Fira de l’Embotit a Bescanó, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong, La Fira d’Artesania i Locomoció de Fornells de la Selva, Girona Temps de Flors, La Fira-Mercat de la Terrissa Catalana de Quart, i per altra banda, noves propostes dels municipis del Gironès com El Festival de curtmetratges de Celrà, La Fira dels Titelles de Sant Martí Vell o La Fira de la Flor i el Planter de Salt i, finalment, altres esdeveniments que destaquen pel fet gastronòmic com són La Jornada Gastronòmica mar i muntanya de Llagostera, els 30 anys de Setmana Gastronòmica Gironina, liderada per l’Associació d’hostaleria Girona-Radial i El Mercat Ecològic de Sant Martí Vell.

Cada un dels 46 esdeveniments inclosos al calendari suggereix un punt d’interès o una activitat complementària amb l’objectiu de promocionar el territori i la seva gastronomia, així com fomentar estades de cap de setmana dels visitants.

Passejades d’esdeveniments manté el format acordió, per tal que es pugui portar al moneder o a la cartera durant tot l’any. El calendari es podrà trobar a les oficines de Turisme de tot Catalunya, allotjaments hotelers, extrahotelers i rurals de la comarca, restaurants associats al Club Gastronòmic i també se’n farà difusió a associacions, grups i col·lectius catalans i agències de viatges receptives.

El material turístic es podrà consultar a la web http://www.girones.cat/turisme o bé, www.girones.cat/turisme, a la xarxa telemàtica de punts digitals d’informació turística i al Facebook.

Enguany se n’han publicat 5.000 exemplars.

Segons el conseller comarcal de Turisme, el Sr. Albert Rosa, 'l’edició de material per a la difusió del nostre patrimoni respon a l’interès del Consell Comarcal del Gironès per promoure i dinamitzar el turisme a la comarca, tot donant a conèixer valors i potencials dels nostres municipis'.