El tancament provisional d'un espai juvenil a Salt genera discrepàncies entre ajuntament i usuaris

El consistori argumenta que hi haurà un canvi en la gestió perquè s'ha acabat el conveni que tenien amb la fundació Ser.Gi

L'Ajuntament de Salt ha assegurat que no hi ha cap intenció de tancar definitivament 'la Fàbrica', aquest espai de trobada juvenil que va obrir les portes a la Factoria Cultural Coma-Cros el març del 2011. El portaveu de CiU i tinent d'alcalde d'Educació, Robert Fàbregas, ha explicat que la fundació Ser.Gi s'ha encarregat fins ara de gestionar l'espai però que el conveni s'ha acabat i, com a equip de govern, han revisat les condicions.

Fàbregas ha detallat que hi ha alguns aspectes que creuen que són millorables i, per això, han decidit no renovar el conveni amb la fundació i convocar un concurs públic. El principal motiu, segons Fàbregas, és que fins ara 'la Fàbrica' s'havia centrat molt en ser un espai lúdic per als joves i creuen que també haurien d'aprofitar el fet de ser un punt de trobada entre els adolescents del municipi per posar èmfasi en la formació i la motivació per a l'estudi. "No pot ser només un espai d'oci", ha explicat el regidor.

Ahir 'la Fàbrica' va tancar les portes de forma provisional perquè s'ha acabat el conveni amb la Fundació Ser.Gi i encara no hi ha una nova entitat que s'encarregui de dirigir l'espai. Fàbregas ha explicat que preveuen que l'espai estigui tancat només una setmana o com a màxim dues perquè, fins que no hagin adjudicat el projecte, personal municipal s'encarregarà de gestionar 'la Fàbrica'.

L'Ajuntament de Salt també està estudiant un canvi d'emplaçament per a aquest punt de trobada juvenil. Fins ara estaven a la Factoria Cultural Coma-Cros però el consistori està avaluant la possibilitat de traslladar-lo a l'antiga biblioteca Jaume Ministral i Masià. "L'únic motiu és guanyar espai, a l'antiga biblioteca hi ha més lloc", ha afirmat Fàbregas

Alguns dels usuaris de 'la Fàbrica', joves d'entre 14 i 18 anys, han mostrat públicament la seva desconfiança cap a l'Ajuntament de Salt i temen que aquest tancament provisional acabi essent definitiu. Uns quants joves han explicat aquest dijous a la premsa que no volen canviar l'emplaçament de 'la Fàbrica' perquè on són ara no tenen veïns i no molesten ningú amb els crits de les activitats i, en canvi, l'antiga biblioteca està situada als baixos d'un gran bloc de pisos amb molts veïns.

A més, els joves sospiten que el consistori no ha volgut continuar confiant la gestió de l'espai a la Fundació Ser.Gi perquè tenen problemes amb un dels educadors. "Si la seva feina la fa bé, no entenem que no el vulguin pel que fa a la seva vida privada o per qüestions ideològiques", han afirmat els joves que reclamen que 'la Fàbrica' reobri al mateix lloc i amb el mateix equip de tres educadors. "Som com una família, no volem cap canvi", han conclòs.