El macroprostíbul Paradise de la Jonquera presenta un ERTO

La mesura afecta 69 empleats

Un dels prostíbuls més gran d'Europa, el Paradise, ubicat a la Jonquera (Alt Empordà), ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per als seus 69 treballadors després de veure obligat a tancar per la pandèmia del coronavirus segons ha informat El País.

"Estem desesperats, com tothom", explica per telèfon el seu amo, José Moreno. L'ERTO afecta empleats directes de el local, però cap d'ells són treballadores sexuals, que lloguen les habitacions i no tenen vincles laborals legals amb el negoci. Malgrat el que suposa econòmicament, Moreno entén que no hi ha altra solució: "Tancar és el millor. Per les dones, pels clients, pel personal ... per tot el món ", ha dit en declaracions al mitjà espanyol.

Un macroprostíbul amb majúscules

A la planta baixa, a part de la gran sala d'espectacles amb capacitat per a 485 persones, el 'Paradise' també compta amb un espai VIP. Aquesta sala, amb un aforament màxim de 100 persones, té aparcament privat i accés directe des del carrer. Serà exclusiva per als socis i, per tenir dret al carnet que els distingirà de la resta de clients, hauran de pagar una quota de 500 euros.

A la sala VIP, tot estarà al servei dels clients. 'Tindran ampolles reservades, servei de canapès, cabines per a balls privats amb les noies', explica José Moreno. Per preservar la intimitat dels socis, el local reserva onze habitacions per aquests selectes clients.

L'accés a aquestes cambres està separat per una cortina per evitar que els socis no s'hagin de creuar amb la resta de clients. A més, el propietari del macrobordell també ha instal·lat una dutxa elevada al bell mig de la sala privada, des d'on les joves faran banys d'escuma i jugaran amb aparells eròtics.

A més de les prostitutes, el macroprostíbul compta amb una plantilla de cinquanta treballadors. D'aquests, dotze són guàrdies de seguretat i la resta es reparteixen entre cambrers, cuiners o personal de neteja entre d'altres.

El 'Paradise', un dels bordells més grans d'Europa, ocupa tota una nau industrial a l'entrada de la Jonquera. El local és de lloguer, i per posar en marxa el negoci José Moreno hi ha invertit més de 3 MEUR, la meitat dels quals provenen de crèdit. 'El pas ha estat molt gran i tinc clar que m'ho jugo tot', assegurava abans d'inaugurar el propietari l'any 2010.