Girona redueix els autobusos de TMG a un vehicle cada hora durant l'estat d'alarma

Ahir es van denunciar 69 persones per trencar el confinament

L’Ajuntament de Girona reduirà a partir de demà la freqüència de pas dels busos urbans de TMG tenint en compte l’alerta sanitària pel coronavirus i el descens en el nombre d’usuaris i usuàries aquests últims dies, amb una xifra de reducció dels viatgers que se situa per sobre del 90%.

Les línies L1, L2, L5, L7 i L11 passaran a tenir una freqüència d’un servei cada hora, i els viatgers hauran d’entrar al bus obligatòriament per la porta posterior del vehicle, on ja hi haurà instal·lades les màquines de validació dels abonaments.

La dada de sancions que s’han interposat als veïns i veïnes de Girona per no complir amb els requisits de confinament, ahir va ser de 69 sancions. En total, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra, s’han fet ja 430 denúncies a la ciutat.

D’altra banda, s’ha decidit prorrogar fins a la finalització de l’estat d’alarma els permisos d’accés al Barri Vell i, en el cas de noves autoritzacions, les persones interessades hauran de fer una petició de manera expressa al consistori, atès que tota la tramitació habitual ha quedat suspesa.

Pel que fa a l’entrega de les targetes moneder per a les famílies beneficiàries de les beques menjador, l’Ajuntament de Girona té tot el dispositiu a punt i està a l’espera de rebre el material per part de la Conselleria d’Educació, previst inicialment per avui. Segons els nous terminis que ha comunicat el Departament, les targetes es rebrien dijous i es repartirien entre dijous a la tarda i divendres. Aquesta modificació s’està comunicant telefònicament a totes les famílies afectades.

En relació amb la posada en servei del Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre, està previst que els llits arribin a finals de setmana, probablement divendres, moment en què es muntaran i s’intentarà, tot seguit, obrir l’equipament.

Respecte a la neteja dels equipaments públics, s’ha acordat amb l’empresa que presta el servei que aquest es reduirà i s’efectuarà només en aquells espais municipals que encara estan oberts al públic, concentrant tots els esforços en aquests punts i facilitant així la rotació entre el personal.

En l’àmbit cultural, l’Ajuntament de Girona mantindrà totes les convocatòries d'ajuts, beques i subvencions de Cultura i de La Marfà – Centre de Creació Musical previstos per al 2020, si bé s'haurà d'ajornar l'aprovació i publicació de les convocatòries fins que s'aixequi l'estat d'alarma. A més, el consistori preveu allargar els terminis de desenvolupament i justificació dels projectes subvencionats o becats. Els programes afectats són aquells relacionats amb la Girona Film Office, els programes de suport a la creació de la Marfà, el Girona Kreas i les subvencions Amplia Cultura. Les bases d’aquestes línies d’ajuda es poden consultar al webwww.girona.cat/subvencions i, en cas de dubtes o qüestions relacionades, els usuaris i usuàries es poden adreçar als correus cultura@ajgirona.cat o lamarfa@ajgirona.cat

Quant a les biblioteques municipals, mantindran l’activitat amb iniciatives i propostes en línia, utilitzant els perfils a les xarxes socials i els programes de videoconferència. Per exemple, es mantindrà L’hora del conte per a infants i famílies, amb un vídeo penjat al canal de Youtube de Girona Cultura que es difondrà cada dilluns amb noves històries. Pel que fa al públic adult, s’utilitzarà la plataforma de videoconferències Jitsi Meet per seguir amb clubs de lectura i de teatre. Totes les dates, horaris i llibres que es comentaran es poden consultar al web de Girona Cultura.

Finalment, des de Biblioteques de Girona es faran també recomanacions per al confinament, on diverses persones suggeriran propostes de llibres, alguns dels quals es poden trobar també a través del servei de préstec virtual eBiblio.