Nadal anuncia que la C-17 estarà desdoblada al setembre fins a Sora i que el 2011 es completarà fins a Ripoll

Actualment s'ha excavat el túnel de la Farga de Bebié i s'estan excavant els túnels de Bellavista i Ripoll

Nadal, que va rebre l'explicació dels responsables de les obres, va explicar que els túnels del tram fins a Sora estan 'completament calats' i 'reforçats'. Aquests són el túnels paral·lels als actuals de Sant Quirze de Besora, el Ginestet i Codines. En determinats trams de l'obra, segons va explicar Nadal, ja s'ha començat a fer una primera fase de pavimentació. Actualment, va explicar el conseller, es treballa 'intensament' en punts més delicats de l'obra com un mur sobre el riu Ter o en els viaductes de l'obra com el de Cussons d'uns 170 metres de longitud.

En el cas del tram entre Montesquiu (Osona) i Ripoll, que es preveu que estigui acabat el 2011, és una obra 'complexa' per la seva orografia. Actualment s'ha excavat el túnel de la Farga de Bebié i s'estan excavant els túnels de Bellavista i Ripoll. També es treballa en les boques dels túnels de Terradellas i Montesquiu.

El conseller va destacar que l'obra no presenta 'obstacles seriosos' i que al 2011 es podran donar per superats els 'vells dèficits' de comunicacions entre Osona i el Ripollès amb una carretera completament desdoblada. El inversió total del desdoblament de la carretera entre Vic i Ripoll és de 312 MEUR. L'obra l'executa la concessionària Cedinsa, la mateixa que executa les obres de desdoblament de l'Eix Transversal. Nadal va explicar que l'empresa ara és bolca' en acabar aquesta obra per posteriorment 'bolcar-se' en la C-25 però va recordar que ja s'han iniciat els treballs en determinats trams.

Actuació al nucli de Roda de Ter


Prèviament a la visita de les obres de la C17, Joaquim Nadal va signar a Roda de Ter (Osona) el conveni per la regeneració del nucli antic del municipi. Aquest projecte està inclòs dins de la sisena convocatòria de la Llei de Barris. El conseller va destacar el fet que en aquest projecte la Generalitat assumeix al 75% del cost pel fet que va ser seleccionat en la modalitat de municipis de menys de 10.000 habitants. El cost total del projecte és de 5 MEUR. Nadal va assenyalar el pla com un 'nou impuls' per un municipi que creix i va assegurar que aquests projectes han de garantir la 'cohesió social'.

Entre els projectes contemplats en l'actuació al nucli antic, Nadal va destacar l'equipament 'molt potent' que es vol fer per 'habilitar i transformar' l'antiga factoria tèxtil La Blava, que va inspirar el poema de Miquel Martí i Pol 'La fàbrica'. Entre d'altres projectes, el pla de barris també actuarà en el carrer Pere Almeda, la Plaça Major o el carrer Ramon Martí o l'edifici de Can Planoles.
  • El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, explica els calendaris del desdoblament de la C-17 i comenta que, en global, s'avancen respecte les previsions (ACN)