Carles Puigdemont: 'No hi ha, ni hi haurà cap projecte per traslladar el Trueta fora de Girona'

L'alcalde assegura que l'hospital no ha de canviar d'ubicació però que ha de reforçar el seu paper investigador i universitari

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha estat taxatiu i ha assegurat que no hi ha cap intenció ni ara ni en un futur de traslladar l'hospital Josep Trueta fora de la ciutat. Després que el Govern decidís frenar el projecte del tripartit -que consistia en enderrocar l'actual hospital i fer-ne un de nou a davant mateix, amb un pressupost de 250 MEUR- encara no s'ha decidit quin ha de ser el futur definitiu d'aquest hospital, que data de 1956 i que el PSC assegura que té problemes estructurals.

Arran d'unes declaracions del president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarès, es va apuntar la possibilitat que l'hospital es traslladés a uns terrenys de titularitat pública just a davant del Santa Caterina de Salt. El PSC va sortir a criticar tant la Generalitat com l'Ajuntament de Girona, a qui acusava de mantenir un "silenci còmplice" que podia deixar la capital gironina sense l'hospital de referència de la demarcació.

L'alcalde ha sortit al pas d'aquestes declaracions i ha assegurat que són "insinuacions sense fonament" que fan un "flac favor a la ciutat". "Em sap greu que el PSC alimenti una especulació sense fonaments amb la única finalitat de la crítica sistemàtica", ha lamentat Puigdemont que creu que el partit dels socialistes s'hauria de retractar i "contrastar millor les informacions". A més, ha reconegut obertament que la ubicació actual de l'hospital "ja està bé".

Puigdemont ha mantingut que el projecte ideat pel tripartit era "faraònic" i que no es podia pagar i, per contra, ha defensat que les inversions que s'hagin de fer a l'hospital han d'anar dirigides no tant a fer un nou complex hospitalari sinó a fer un pas més per a situar-lo al capdavant de la recerca i la docència.

Això sí, l'alcalde reconeix que ara no és moment de parlar d'inversions perquè cal aprofitar per "planificar amb calma" què ha de ser en el futur l'hospital Josep Treuta. "Necessitem un Trueta millor encara, més reforçat, que tingui més paper d'hospital de referència, d'hospital universitari i vinculat a la recerca, que incrementi la seva excel·lència", ha defensat.