Professionals sanitaris del Pla de l'Estany demanen el tancament d'empreses

L'alcalde subscriu la petició i comparteix la necessitat del confinament total

Una cinquantena de professionals del sector sanitari del Pla de l'Estany han enviat una carta a l'alcalde de Banyoles i al president del Consell Comarcal perquè recomanin públicament el tancament d'empreses pel coronavirus.
Es tracta de treballadors del CAP de Banyoles, personal administratiu i dels consultoris locals de la resta de comarca que defineixen la situació de "gravíssima". "Considerem inconcebible i irresponsable que empreses de la ciutat que no presten serveis bàsics ni de primera necessitat segueixin mantenint la seva activitat enmig de la crisi sanitària generada per la covid-19 i la petició de confinament de les autoritats", afirmen en el text.
 
Els signants de la carta són conscients que l'ordre de tancament d'empreses no és competència de l'Ajuntament de Banyoles ni del Consell Comarcal del Pla de l'Estany sinó del govern espanyol que ha decretat l'estat d'alarma. Malgrat tot, demanen a les dues institucions que recomanin públicament a la direcció i propietats de les empreses aquest cessament de l'activitat mentre duri la situació d'emergència. "Estem convençuts que comparteix i farà efectiva la nostra petició, que parteix de la responsabilitat cívica, de la solidaritat i del sentit comú", afegeixen a l'escrit.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Banyoles ha respost que "subscriuen" la petició que els han fet a través de la carta. El seu alcalde, Miquel Noguer, subratlla la necessitat i importància que s'ordeni el confinament total a Catalunya tal com ve reclamant des de fa dies el president de la Generalitat a l'estat espanyol.

87 expedients sancionadors des de l'inici de l'estat d'alarma

Els cossos policials han obert 87 expedients sancionadors a Banyoles per incompliment del confinament des que es va decretar l'estat d'alarma. Des de la publicació del decret, s'han intensificat els controls de la Policia Local i Mossos d'Esquadra i també amb els Agents Rurals per garantir el compliment de les limitacions. Des de l'Ajuntament insisteixen en la necessitat de respectar les normes i limitar els moviments als "estrictament necessaris i indispensables malgrat que en alguns casos pugui semblar contradictori".

D'altra banda, l'Ajuntament ha posat en valor les iniciatives solidàries que han sorgit a nivell empresarial, d'organitzacions i de ciutadans amb forma de donacions econòmiques i de material i elaboració d'EPI com mascaretes.