El paratge de Tudela del parc natural del Cap de Creus s'obre de nou al públic aquesta Setmana Santa

Els visitants podran conèixer aquest entorn catalogat com a reserva natural integral mitjançant unes visites guiades

Els treballs de recuperació del paratge de Tudela, al Parc Natural de Cap de Creus, van finalitzar el passat 2011 després de desmantellar les edificacions de l'antic Club Méditerranée que havia estat en aquesta zona durant més de 30 anys. En concret, es van derruir 443 edificacions i es van extreure 3.000 tones de vegetació exòtica invasora. Aquestes actuacions, organitzades des del Ministeri i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat van permetre recuperar un espai catalogat com a reserva natural integral - el màxim nivell de protecció d'un espai natural- i van tenir un cost total de poc més de 7 MEUR.

A partir d'aquest proper 6 d'abril, els interessats podran recórrer aquest paratge mitjançant una sèrie de visites guiades que necessiten reserva prèvia al telèfon del Parc Natural de Cap de Creus o bé fent un recorregut sense guiatge. En el cas que s'optés per a aquesta segona opció, el visitant podrà trobar diversos fulletons explicatius als diferents punts d'informació de l'entrada de l'itinerari de Tudela i als plafons informatius instal·lats al mirador que expliquen la geologia, la flora, la fauna i la cultura de l'espai.

En concret, l'horari de visita serà de dos quarts d'onze del matí a les set de la tarda. Pel que fa a les visites guiades, el dia 6 es farà un recorregut guiat a les cinc de la tarda i els dies 7, 8 i 9 d'abril la ruta començarà a dos quarts d'onze del matí.

El departament d'Agricultura ha subratllat als visitants que, durant la seva visita, només podran conèixer la zona seguint els itineraris senyalitzats i ha alertat que no es permet l'extracció ni recol·lecció de minerals, roques, fòssils, plantes o animals de la zona. D'altra banda, els visitants hauran de portar diverses bosses per tirar i endur-se la seva brossa ja que el paratge no disposa de papereres. Al mateix temps, es prohibeix col·locar tovalloles o para-sols en tot el paratge.