La UGT denuncia l'empresa B Mark per acomiadar un treballador que dona suport actiu a la vaga

El sindicat ha demanat a l'empresa que rectifiqui i sinó portarà el cas davant la Inspecció de Treball el dilluns

Carlos Contreras va entrar a treballar a la càmera de fred de l'empresa distribuïdora B Mark el passat mes de juny. Al febrer, l'empresa el va fer fix i reconeix que estava molt content amb la feina. "Jo els anava preguntant com anava tot i em deien que estaven satisfets de la meva feina", ha reconegut Contreras.

L'empleat va participar el dilluns en una assemblea organitzada pel comitè d'empresa i, segons reconeix, va fer preguntes perquè volia conèixer els seus drets. Poc després, el treballador ha explicat que el director el va cridar al seu despatx i li va comunicar que estava acomiadat. "Mentre m'ho deia anava rient i em deia que m'havia equivocat", ha relatat Contreras. En un primer moment, el treballador no va entendre a què es referia però, després de dir-li novament, va lligar caps i va entendre que li estava reprovant el fet d'haver participat en l'assemblea.

Un dels delegats de la UGT a l'empresa, David Geremies, ha explicat que el director feia dies que anava "posant la por al cos" dels treballadors i que molts no van anar ni a l'assemblea informativa. Dels 60 treballadors de la fàbrica, només una desena hi van participar.

El comitè d'empresa ha posat en coneixement del sindicat el cas d'aquest treballador i han instat la direcció a rectificar. Segons ha dit Geremies, si dilluns no han readmès el treballadors formalitzaran la denúncia davant la Inspecció de Treball. "Jo només vull que em tornin la feina, no hi ha diners que paguin el què m'ha passat", ha reconegut el treballador acomiadat.