Part dels diners del tiquet de la barca 'Anna' de l'estany de Banyoles seran per millorar l'entorn

El concurs públic per adjudicar el servei del catamarà és per a 4 anys i 2 més de pròrroga

El retorn de la barca 'Anna' a l'estany segueix el seu procés amb la mirada posada a l'estiu, el moment en què ha de tornar el servei en funcionament. El ple d'aquest dilluns va aprovar el plec de clàusules del concurs públic que s'obrirà per a la concessió del servei turístic. La llicència tindrà una durada de quatre anys i dos més de pròrroga i obliga al concessionari a fer un avançament de 100.000 euros, que es liquidarà a raó de 25.000 euros per any.

Segons l'estudi de viabilitat en què es basa la posada en marxa del servei, cada any es preveu una demanda d'entre 25.000 i 45.000 usuaris. De cada euro obtingut per cadascun ells, 30 cèntims aniran destinats a la millora de l'espai públic que és l'estany, i els 70 cèntims restants serviran per recuperar els 150.000 euros que l'Ajuntament va haver de pagar a l'anterior propietari de la barca.

Per altra banda, al ple d'ahir també va aprovar la modificació de crèdit per un valor de 150.000 euros per destinar-los a la posada a punt del catamarà i el seu trasllat, si bé es preveu que el cost total sigui inferior. Per poder-lo posar de nou en funcionament, caldrà canviar les bateries, repintar-lo i traslladar-lo de nou a l'estany ja que actualment està a Roses. Un cop s'hagin fet les reparacions i la llicència estigui atorgada, el catamarà tornarà a les aigües de l'estany.

Els vots en contra de tota l'oposició

Els grups que es troben a l'oposició -Junts Per Banyoles, ICV i la CUP- van votar en contra de l'aprovació del plec de clàusules, tot i que tots coincideixen que aquest és un servei necessari per a la ciutat. Qui es va mostrar més crític amb el concurs públic va ser el portaveu de Junts per Banyoles, Josep Vicenç. Concretament, per l'emplaçament escollit per posar l'embarcador, al costat de l'actual oficina de turisme i a uns metres d'on va tenir lloc el tràgic accident de 'L'Oca' l'any 1998 amb la mort de 21 turistes francesos. Un fet, que al seu entendre, és una "falta de respecte" a les persones que van perdre la vida.

L'alcalde, Miquel Noguer, es va mostrar molt molest per aquest comentari ja que consideren que "ningú ha oblidat els fets de l'accident". En aquest sentit, es vol deixar clar que "ni és el mateix lloc" ni tampoc es pot relacionar el lloc de l'embarcador amb l'accident, i se subratlla que aquest és un servei molt necessari per Banyoles que ja porta dos anys amb el servei interromput.