Norah Jones obrirà la XXIV edició del Festival Castell de Peralada

Els responsables del festival asseguren que cal 'plantar cara' a la crisi

Norah Jones, 'Bejart Ballet Lausanne', de Maurice Bejart, i el 'Rèquiem' de Verdi. Aquests són els primers tres espectacles que el Festival Castell de Peralada es va donar a conèixer ahir, a manera d'avanç d'una programació que, lògicament, serà molt més extensa. Mai abans, en les 23 edicions del Festival, l'organització havia fet un avançament del programa d'aquest estil. L'explicació, que els seus responsables van donar per entendre la novetat, resideix en la idea 'd'avançar', entès com 'un concepte dinàmic que ens permet pensar que no ens quedem aturats'.

El Festival ha decidit, doncs, 'no refugiar-se en lamentacions per la situació econòmica global' i 'plantar cara' per resoldre el problema. Aquesta és una de les iniciatives del Festival per combatre el descens de públic experimentat l'any passat, un fet que el director de l'esdeveniment, Joan Maria Gual, relaciona directament amb la crisi econòmica imperant.

Contra la crisi

En declaracions a l'ACN, Gual va explicar que no volien 'quedar-se de braços plegats' ni lamentant-se perquè 'les coses vagin malament'. 'Estem en marxa, no us desanimeu, perquè aquest estiu serà més Peralada que mai', va reblar, entusiasta el director del Festival altempordanès.

El Festival Castell de Peralada se celebrarà com cada any entre els mesos de juliol i agost en aquest municipi de l'Alt Empordà. El primer concert, de la cantant Norah Jones, obrirà el certamen el 16 de juliol a l'auditori dels Jardins del Castell amb una entrada a preu fix de 60 euros.

A l'actuació de l'artista nord americana seguirà el celebrat muntatge del coreògraf Maurice Béjart, 'Béjart Ballet Lausane', amb músiques de Mozart i 'Queen'. La tercera actuació avançada aquest dijous és el 'Rèquiem' de Verdi, dirigit per Pep Vila, de l'Orfeó Català, i Jordi Casas, del Cor de Cambra del Palau de la Música i amb direcció musical de Pablo González, de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

El Palau, escenari d'una prèvia


L'altra novetat que presentava aquest dijous l'organització del Festival és la celebració d'una 'prèvia' del propi certamen. El dimarts 9 de febrer el Palau de la Música acollirà el concert 'Somni d'una nit d'estiu', de Felix Mendelssohn, que interpretaran l'Orquestra de Cadaqués, l'Escolania de Montserrat i Sir Neville Marriner.