Sancionades cinc persones que passejaven per l'Estany de Banyoles en ple confinament

Ja s'han sancionat a prop de trenta persones

Aquest matí s’han obert cinc expedients sancionadors a ciutadans que, aprofitant el fet de treure les seves mascotes, passejaven per l’Estany incomplint la restricció de moviments que estableix el decret d’estat d’alarma del govern de l’Estat ja que, si bé es poden treure a passejar, no es pot fer durant molt de temps o amb llargues distàncies.

Aquesta setmana s’han intensificat els controls de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en diferents punts, juntament amb el cos d’Agents Rurals, per garantir que la ciutadania respecti les ordres dictades pel governs de l’estat i de la Generalitat. En una setmana, s’ha sancionat prop d’una trentena de persones per incomplir la restricció de moviments en diferents punts de la ciutat.

L’alcalde Miquel Noguer ha incidit en la necessitat que “els ciutadans i ciutadanes entenguin que s’han de quedar a casa i només sortir per allò que és estrictament necessari i fer la volta a l’Estany no és un moviment necessari ni tampoc practicar esport a l’aire lliure”.

D’altra banda, Miquel Noguer ha volgut traslladar l’agraïment de l’Ajuntament de Banyoles a les persones voluntàries que des d’ahir estan cosint mascaretes per proveir principalment residències de gent gran i centres de Banyoles i comarca, així com serveis que ho puguin necessitar.