L’ATA confirma que ja no queden apartaments turístics oberts

L’Associació Turística d’Apartaments de Girona demana ajornar i no cancel·lar les reserves

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) avala l’ordre del Govern de tancament dels allotjaments turístics que es va fer efectiva dijous a través de la seva publicació al BOE  arran de l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Molts apartaments turístics de les comarques gironines ja havien obert i estaven preparats per rebre les reserves d’abans de Setmana Santa i els clients que hi havia allotjats als establiments han anat marxant els últims dies arran de les informacions sobre la situació actual. Hores d’ara no queda a la demarcació pràcticament cap apartament turístic obert, tot i que el decret dona un termini de set dies per fer efectiu el desallotjament, concretament fins el proper 27 de març.

De fet, durant els últims dies,  i abans que es publiqués l’ordre, l’ATA havia recomanat anar tancant de forma ordenada per la seguretat dels clients i dels propis treballadors.
Amb caràcter excepcional, el decret diu que queda permesa únicament la prestació de serveis de vigilància, seguretat i manteniment en els establiments.

L’ATA està a l’expectativa de l’evolució de la situació. El president de l’Associació, Lluís Parera, ha explicat que “en aquets moments la prioritat és atendre l’emergència sanitària” i confia que , “si les coses es fan bé, la situació pugui començar a tornar a la normalitat a principis de maig, i al setembre poder  recuperar la demanda perduda per Setmana Santa”.

Es demana ajornar i no cancel·lar reserves

Des de l’ATA es demana als clients que abans de la situació de crisi sanitària ja tenien feta la reserva , que l’ajornin i no la cancel·lin.  Fins i tot ofereixen als clients mantenir els preus de temporada baixa encara que la reserva la posposin per al juny,  juliol o setembre. “ Aquesta és una manera de poder garantir seguir donant feina als nostres treballadors un cop passi la situació actual i tot es normalitzi”, afirma Parera.

Pel que fa a les repercussions econòmiques, l’Associació encara no ha fet recompte de l’impacte de la crisi i reclama al Govern ajudes directes per al sector per tal que els establiments puguin disposar de més liquiditat per poder remuntar la situació i que aquestes ajudes siguin ràpides i efectives.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L’entitat aglutina 12.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L’Associació està integrada per intermediaris i propietaris d’Habitatges d’ús Turístic i blocs d’Apartaments Turístics.